Azbej Tristan: Magyarország megnyitotta a szíveket

2022. január 07. 15:40

Az öt kiszabadított örmény katona hazatérhetett karácsonyra a fogságból.

2022. január 07. 15:40
null

A Mandiner is beszámolt arról, hogy II. Karekin örmény katolikosz köszönetet mondott hazánknak, amiért a magyar kormány segített kiszabadítani öt örmény hadifoglyot az azerbajdzsáni hadifogságból.

A hadifoglyok hazajuttatásában a külügyminisztérium és a Hungary Helps program is segített. Az ügy kapcsán Azbej Tristan, az üldözött keresztényekért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár nyilatkozott a Heti TV-nek. Az államtitkár azt mondta: hazánk ezzel a kaukázusi béke építéséhez is hozzájárult. A kiszabadított örmény foglyokat Magyarország szállította haza, Jerevánba. Az államtitkár szerint hazánk „megnyitotta a szíveket”, így az öt örmény katona hazatérhetett a családjához karácsonyra, amit az örmény katolikusok január 6-án ünnepelnek.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2022. január 07. 16:31
Nagyon szép gesztus és diplomáciailag is nagyon hasznos lesz Mo.-nak. Most kaptak a libsik egy kis ízelítőt abból, hogy hogyan lehet "készpénzre váltani" a Türk Tanácsban elfoglalt helyünket.
Takita
2022. január 07. 16:19
Figyelem Azbej Tristán tevékenységét. Egy nagyon értelmes, és tevékeny fiatalember. Sok sikereket ér el munkájában és elismerést hoz hazánknak. (Pl. Ferenc pápa tájékoztatása.) Érdekes mennyi jó képességű és szimpatikus fiatal tűnt fel a kormányzati körökben mostanában. (pl Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Feldmann Zsolt ,Dömötör Csaba, és így tovább.)
Akitlosz
2022. január 07. 16:14
Ez az Azbeszt alak a magyar adófizetők pénzén élősködő parazita. Az örmények pénzét költse magára és az örményekre ne a magyarokét!
lendvaiildiko
2022. január 07. 16:07
Csak gratulálni lehet, hogy ebben a zavarodott világban, ahol a gyűlölködés, hódítás, rosszakarat dúl, épp az Európa üldözöttjeiként lekezelt magyarok örömet, karácsonyi fényt holnak a világba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!