Az örmény egyházfő köszönetet mondott Orbán Viktornak

2022. január 07. 13:54

Az örmény hadifoglyok kiszabadításáért adott hálát meg a magyar kormánynak II. Karekin örmény katolikosz.

2022. január 07. 13:54
null

Levélben köszönte meg II. Karekin örmény katolikosz Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a magyar kormány erőfeszítéseinek köszönhetően örmény hadifoglyok kiszabadultak és biztonságban hazatérhettek Azerbajdzsánból Örményországba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

„Dicséretre méltó és értékes” 

Ezekben a népünk és országunk számára nehéz időkben ez egy nagyszerű karácsonyi és újévi ajándék – írta az örmény pátriárka, kifejezve szívélyes elismerését az örmény nemzet „dicséretre méltó és értékes” magyar támogatásáért.

Az Úr, a mi Istenünk tartsa és őrizze meg Magyarország népét és tisztségviselőit, s adjon számukra sok boldog és gyümölcsöző esztendőt”

– zárta levelét II. Karekin.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 29-én jelentette be, hogy a Magyar Honvédség repülőgépe aznap a déli órákban előbb Bakuban, majd fedélzetén az örmény állampolgárokkal Jerevánban landolt. „Az azeri fél nagylelkűségének és a Magyar Légierőnek köszönhetően öt ember ma hazatérhetett a családjához az emberiesség közös értékei jegyében” – közölte akkor a miniszter.

(MTI)

Nyitóképen: II,. Karekin. Fotó: Asatur Yesayants / Sputnik / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2022. január 09. 13:00
Márky azért beszél annyit hogy foglalkozzanak vele ezekután mára Hódmezővásárhelyieket sem szeretem
tetx
2022. január 07. 15:41
Akkor talán illene bocsánatot kérni a magyar zászló égetésért is.
I_Isti
2022. január 07. 15:36
Hát, ez az előnye annak, amikor egy kis ország igyekszik jóban lenni más országokkal, és tud híd szerepet játszani közöttük, akkor is, ha egyébként ellenséges viszonyban vannak egymással.
csakirok
2022. január 07. 15:33
II Karekinről példát vehetne a mindenkori német kormány is akkor, amikor a két német állam egyesülését ünnepli. Dícsértessék mindörökké
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!