A tálibok offenzívát indítottak az Iszlám Állam ellen Afganisztán déli részén

2021. november 15. 17:25

A dél-afganisztáni Kandahár tartományban legkevesebb négy dzsihadista és két civil meghalt.

2021. november 15. 17:25
null

A kandahári rendőrfőnök, Abdulgaffar Mohammadi közölte, hogy az Iszlám Állam Afganisztánban aktív, és az Iszlám Állam-Horaszán nevet viselő csoportja ellen éjfél körül, a tartomány négy körzetében indítottak támadást, és tíz terroristát letartóztattak. Augusztus 15-i hatalomátvételük óta a tálibok többször leszögezték, hogy kiemelten fontosan kezelik az afganisztáni biztonsági helyzet megszilárdítását, elemzők szerint azonban az Iszlám Állam helyi csoportja – miután a korábbi afgán kormány csapatai és a velük szövetséges amerikai erők támadásai során korábban meggyengült – új erőre kapott a radikálisok hatalomra jutása után.    

A terroristák afganisztáni központjának a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományi fővárosa, Dzsalalábád számít, de több támadást követtek el az északkeleti Kunduz tartományban élő síita kisebbségek ellen is. A szervezet vállalta magára továbbá Kandahár legnagyobb síita mecsetében októberben elkövetett pokolgépes merényletet, amelynek legalább 60 halottja és több tucat sebesültje volt.

(MTI)

Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2021. november 15. 19:53
Nagyon okosak vagyunk ebben a véleményalkotásban is itt ejrópában, és amiban, miközben egy a biztos. Gőzünk nincs az ottani törzsi, vallási, társadalmi berendezkedésről. Csak a felszínt kapargatjuk. Ideje lenne a magunk védelmére koncentrálni, ott egy száz évig minden nyugatit bizalmatlanul fognak kezelni.
democRATS
2021. november 15. 17:43
Lassan rend lesz, ha az utolsó CIA bérencet is lelövik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!