Obama születésnapi összejövetele után megemelkedett a koronavírusos esetek száma a környéken

2021. augusztus 14. 18:43

Április óta nem találtak egyetlen hét alatt ennyi fertőzöttet a szigeten.

2021. augusztus 14. 18:43
null

A Barack Obama korábbi amerikai elnök hatvanadik születésnapja alkalmából tartott, több száz fős összejövetel után megemelkedett a koronavírusos esetek száma azon a Massachusetts állam partjainál fekvő szigeten, ahol a rendezvényt tartották – jelentette a Breitbart News című amerikai lap brit forrásra hivatkozva.  

A brit Daily Mail – amelynek információit az amerikai lap átvette – hangsúlyozta: a helyi hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a fertőzések számának megugrása és a rendezvény között közvetlen összefüggés lenne.

A múlt hétvégi party óta 74 ember koronavírus-tesztje lett pozitív a Martha's Vineyard-szigeten, Massachusetts államban.

Április óta nem találtak egyetlen hét alatt ennyi fertőzöttet a szigeten. „Jelen pillanatban nincs tudomásunk olyan esetről, amely kapcsolódna az Obama-partyhoz” – mondta a lapnak Maura Valley, Tisbury városának egészségügyi illetékese, hozzátéve, hogy ennek kiderítésére csak átfogó kontaktkutatással van lehetőség.    

Barack Obama a hatvanadik születésnapját több száz emberrel ünnepelte a múlt hétvégén, az ünnepség csütörtöktől vasárnapig tartott. Az Obama-házaspár a bírálatokra reagálva bejelentette, hogy „visszafogják” az 500 fősre tervezett születésnapi rendezvényt, amerikai sajtójelentések szerint azonban így is 300-400 ember, köztük sok híresség volt jelen.

A helyszínen készült felvételeken a vendégeken nem lehetett maszkot látni.    

A volt elnök kijelentette, hogy a résztvevőknek és a személyzetnek teszteltetniük kellett magukat, s csakis így léphettek be a rendezvényre, amelynek külön koronavírus-koordinátora is volt. Egy név nélkül nyilatkozó helyi lakos viszont újságíróknak arról beszélt, hogy a látogatók több helyszínen és eseményen is jártak, nem csak Obama rendezvényén, miközben a szigeten is terjed a delta variáns.    

Charlie Baker, Massachusetts állam republikánus kormányzója újságíróknak nyilatkozva nem tartotta „jó ötletnek” a születésnapi rendezvényt, mivel terjed a koronavírus delta variánsa. „Ha engem meghívtak volna, valószínűleg elhárítom a meghívást” – fogalmazott a kormányzó a CBS televízió bostoni híradójában.  

(MTI)

Kép forrása: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. augusztus 16. 17:38
Eh! Jobbakkal nem is történhetett volna. Na jó, Gyuribácsi és az SA/SS fiacskája, velük még jobb lett volna.
kálmi
2021. augusztus 15. 18:50
Ha nem lenne a hír rossz, röhögni támadna kedvem.
VeJoLa
2021. augusztus 15. 17:32
Az kizárt, hogy az esetszám növekedésének bármi köze lenne Obamához! Egy vérbeli demokrata nem rendez nagyszabású partit egy általuk halálosnak kikiáltott járvány kellős közepén, de ha netán mégis, a vírust egészen biztosan nem hívja meg rá ;-)
Tiszafa
2021. augusztus 15. 13:58
Végre valami hasznos dolog, ami Obama-niggerhez köthető. Gondolom, nem az ellenségeit hívta meg a partijára, hanem a hozzá hasonló libnyákokat. Azokért meg nem kár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!