Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az Egyesült Államok evakuálja az amerikai nagykövetség személyzetét

2021. augusztus 15. 17:00

Az amerikai külügyminiszter megerősítette azt az információt is, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai megsemmisítettek „dokumentumokat és egyéb tárgyakat”.

2021. augusztus 15. 17:00
null

Az Egyesült Államok evakuálja a kabuli amerikai nagykövetség – még az afgán fővárosban tartózkodó – személyzetét, miután a tálibok betörtek a városba – jelentette be vasárnap Anthony Blinken amerikai külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában.

A tárcavezető úgy fogalmazott: „az intézkedés szerint az embereink elhagyják azt a területet, és a repülőtérre mennek”. Blinken megerősítette azt az információt is, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai megsemmisítettek „dokumentumokat és egyéb tárgyakat”, mielőtt elmenekültek volna a nagykövetségről. „Ezt nagyon szabályosan és rendezett módon, az ott lévő amerikai erők segítségével teszik, akik szavatolják a biztonságot” – fogalmazott a külügyminiszter.    

Hírügynökségi beszámolók szerint az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének evakuálásakor amerikai katonai helikopterek szálltak fel a nagykövetség területéről, és fekete füstöt bocsátottak ki magukból Kabul felett, miközben az amerikai tisztviselők azon dolgoztak, hogy a „kényes anyagok” ne jussanak a tálibok kezébe.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/STRINGER

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2021. augusztus 16. 01:44
Most épp nem utólag írják a történelmet, hanem itt a szemünk előtt. Ritka -- bár nem épp derűs -- pillanatok, amikor kevés az esély a hazudozásra. Megfutamodás közben nincs idő a trükközésre, legfeljebb némi nyomeltakarításra. Mennyire más ez, mint a dicsőséges bombázások!
hátakkor
2021. augusztus 15. 20:30
Export-import...
antares007
2021. augusztus 15. 18:32
Ennyit tudtok ti büdös amcsik,aki nektek barát,annak nem kell ellenség.
szürkeSzarvas
2021. augusztus 15. 18:17
Az USA evakuálja a kövit-és LEEJAKULÁLJA az elbolonditott,cserbenhagyott embereit. Amiként Vietnamban is-akiket a vietkong jól lemészárolt. Irakban is ugyanez lesz-a Hezbollah és a siita fegyveresek véres bosszut álnak a magukat demokratáknak gondoló-valójában az ellenséget kiszolgálo hazaárulókon..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!