Hatvanezer forint az új Guiness-rekordos sültburgonya

2021. július 27. 11:00

Egy New York-i étteremben lehet kapni a világ hivatalosan is legdrágább sültburgonyáját, kétszáz dollárért.

2021. július 27. 11:00
null

A Serendipity 3 nevű étterem menüjében szereplő fogás kifejezetten sültkrumplikészítéshez termesztett burgonyából készül. A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd tiszta libazsírban kétszer is kisütik, hogy a külseje ropogós, a belseje krémes legyen. A kisült krumplit meghintik ehető arannyal és szarvasgombás sóval, valamint szarvasgombás olajjal ízesítik. Kristálytányéron szolgálják fel, amelyet egy orchideával és leheletvékony szarvasgombaszeletekkel díszítenek. A sültkrumplihoz kínált mártogatós egy sajtból készülő Mornay-mártás, amelyet ugyancsak szarvasgombával bolondítanak meg.

„A fogás igazi sztárja a szarvasgomba” – jegyezte meg Frederick Schoen-Kiewert séf. „A Serendipity egy igazán vidám hely. Az emberek ünnepelni jönnek ide, és hogy néha kiszabaduljanak a valóságból” – mondta Joe Calderone kreatív igazgató és séf.

A Guinness-rekordok szerkesztősége július 13-án ismerte el hivatalosan a világ legdrágább sültkrumplijának az étterem legújabb kreációját. Az étterem több világrekorddal is büszkélkedhet már:

itt szolgálják fel a világ legdrágább burgerét 295 dollárért, valamint legdrágább fagylaltkelyhét nem kevesebb mint 1000 dollárért.

Sok más étteremhez hasonlóan a Serendipity is bezárt a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, és a séfek úgy gondolták, hogy a speciális sültkrumpli meghirdetésével teszik izgalmasabbá az újranyitást. Az ötlet bevált: jelenleg 8-10 hetes várólista van a sültkrumplira.

(MTI)

Nyitókép: Simpler Way YouTube

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bonaparte
2021. július 27. 16:41
remélem jó keményre megszilárdul mikor kisz'ják magukból :-)))) szánalom, most komolyan
az ember
2021. július 27. 16:35
Én voltam ebben az étteremben. A Central Park délkeleti csücskétől nem messze, kelet felé van.
Akitlosz
2021. július 27. 15:43
Minden arany ehető, amit le tud nyelni az ember. Alapvető a dekadens élethez, hogy arannyal megszórt ételeket eszik az ember. Haszna nincsen, ellenben jó drága. Nem úr, aki nem pazarol. Ebbe az étterembe nem enni járnak az emberek, hanem flancolni.
zakar zoltán béla
2021. július 27. 15:29
birkalegelő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!