Megvette a Mol a szlovén OMV-t

2021. június 08. 11:16

Az OMV szlovén leányvállalata 120 töltőállomást üzemeltet, valamint nagykereskedelmi tevékenységet is folytat az országban.

2021. június 08. 11:16
null

A Mol közleménye szerint megállapodtak az OMV-vel, hogy az OMV Downstream GmbH-tól mint közvetlen részvényestől megvásárolják az OMV Slovenija 92,25 százalékát, amelyben az INA már 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik. Az üzletet még jóvá kell hagynia a versenyhatóságnak. A tranzakció 120 szlovén töltőállomást foglal magában, a szlovén leánycég az ország második legnagyobb kiskereskedelmi hálózatát működteti három különböző márkanév alatt: ezek az OMV az EuroTruck és az Avanti/DISKONT

Az OMV Slovenija felvásárlása a harmadik bejelentett megállapodás, amióta 2021. februárjában a MOL-csoport frissítette hosszútávú stratégiáját. A MOL-csoport nemrégiben tette közzé, hogy a Slovnaft megvásárolja a Normbenz Slovakia s.r.o. 100%-át, amely 16 Lukoil márkanév alatt működtetett szlovákiai töltőállomást foglal magában. A MOL továbbá megállapodást kötött a Marché International AG-vel, amely 9 éttermet üzemeltet Magyarországon Marché márkanév alatt..

A MOL 1996-ban azzal a céllal lépett be a szlovén piacra, hogy kiskereskedelmi hálózatot és nagykereskedelmi tevékenységet hozzon létre. 2011-re a vállalat már 31 töltőállomást működtetett, beleértve a TUŠ hálózatot. 2016-ban 11 Agip töltőállomás is bekerült a MOL portfóliójába. A zöldmezős beruházásokkal és 5 INA töltőállomás integrálásával párhuzamosan a MOL Slovenija jelenleg 53 töltőállomást üzemeltet. 2016 óta a Fresh Corner koncepció bevezetésével mind a 48 MOL márkanév alatt futó töltőállomást átalakították, frissen készített ételeket és kiváló minőségű kávét kínálva az utazó emberek számára.

Nyitóképen: Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2021. június 08. 17:25
A kutyák nyüszítenek A karaván meg halad..
levig79
2021. június 08. 15:24
Na már megint lopnak ezek a csúnya Fideszes gyerekek. Ja nem. Mikor fogja föl ez a sok fasz szerencsétlen, hogy olajbiznisz, repülőtér, hadiipar, közmű hálózat, mind nemzetstratégiai kérdés. Ugye ezeket a mocsok libsi mind eladta bagóért. Viktorék visszaveszik, és leszarom hogy drágán, ismétlem: nemzetstratégiailag fontos ágazatok. És pont leszarom hogy kell pár vállalkozó (igen, Mészáros, Tiborcz, stb), akik megcsinálják, amit meg kell, mert az EU miatt az állam sok mindenből ki van zárva. Ezt a franciák, sógorok is így csinálják. Biztosan megvan a csúszópénz, de basszus, megépülnek a dolgok, és az alvállalkozók ki vannak fizetve. Emlékezzünk a megyeri hídra.
balbako_
2021. június 08. 14:17
Magyar cég is lehet nagy. Persze csak Orbán kormányok idején.
Pitypangocska
2021. június 08. 13:48
Szuper! Gratulálok. Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!