Szűkítették a területet, ahova becsapódhat a kínai rakéta

2021. május 07. 15:08

Számítások szerint a kínai rakéta valamikor a hétvége folyamán csapódhat be.

2021. május 07. 15:08
null

Mint arról beszámoltunk, április 29-én lőtték ki a kínai Hajnan tartományból a Long March 5B névre keresztelt rakétát. A misszióba hiba csúszott, és a rakéta kontrollálatlanul tér vissza a Földre: a 21 tonnás rakéta több része is be fog csapódni a földbe, de azt még nem lehet megmondani, hogy pontosan hova.

A Föld körül keringő objektumokat vizsgáló radarok adatai alapján a BBC azt írja, a darabok valószínűleg az északi 41,5. és a déli 41.5. szélességi fok között csapódhat be. Ez körülbelül olyan széles terület, mint Afrika észak-déli kiterjedése, bele esik Dél-Amerika nagy része, de északon egészen New Yorkig nyúlik, a keleti féltekén pedig Pekingtől Sydney-ig tart a sáv.  Európából a déli államok érintettek.

Számítások szerint a kínai rakéta valamikor a hétvége folyamán csapódhat be. A tudósok folyamatosan monitorozzák a rakéta pályáját, és körülbelül hat órával a becsapódás előtt tudják megmondani a pontos helyét.

Nyitókép: STR / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2021. május 09. 07:00
De nem az észak-déli sávot kéne meghatározni, hanem hogy kelet-nyugati viszonylatba mekkora esélye van annak, hogy óceánba pottyan, vagy hogy kontinensbe csapódik. Ha nem erről beszélnek, akkor az azt jelenti, hogy senkinek halvány lila gőze sincs róla, hogy hol fog leesni.
realista
2021. május 08. 13:25
Ha már nincs önmegsemmisítés, akkor miért nem szedik le egy rakétával?
tailor
2021. május 08. 11:42
Kína szürke zóna
Senki Alfonz
2021. május 07. 21:29
A biztonság kedvéért kezdjünk el kínaiul tanulni, mert jön a sárga veszedelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!