Horst Seehofer: Meg kell akadályozni, hogy elharapódzon az illegális migráció

2021. május 11. 14:22

Eredményes Németország migrációs és menekültügyi politikája, de további intézkedéseket is tenni kell, hogy ne erősödjék fel ismét az irreguláris migráció – jelentette ki Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter egy kedden ismertetett nyilatkozatában.

2021. május 11. 14:22
null

A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa kifejtette, hogy a menekültügyi adatokból kibontakozó kép az Európai Unió területére belépő menedékkérők számának jelentős emelkedését mutatja, különösen az úgynevezett balkáni útvonalon.    

Hozzátette, hogy a fejleményt megbeszéli frakciójával – a CSU és a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőcsoportjával –, „mert meg kell akadályozni, hogy a szabályozatlan migráció ismét aggasztó méreteket öltsön”.    

Az emberek az évi 200 ezer bevándorlót képesek elviselni

A szeptember 26-i Bundestag-választás után megalakuló új kormány hivatalba lépésével visszavonuló 71 éves miniszter megjegyezte: arra számít, hogy a téma akkor is aktuális lesz még, amikor átadja hivatalát az utódjának. A több mint negyven éve tartó pályafutása lezárására készülő politikus kiemelte, hogy tapasztalatai szerint a menedékkérők befogadását akkor támogatja a lakosság, ha számuk nem haladja meg az évi kétszázezret.

Ezeket lovagolta meg a nyolcvanas években a Republikánusok (Die Republikaner) nevű, időközben jelentéktelenné vált párt, és 2015-ben a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), a Bundestag legnagyobb ellenzéki pártja – fejtette ki Horst Seehofer.    

A migrációs válság évében, 2015-ben egymillióan érkeztek Németországba

Németországba a legutóbbi nagy menekültügyi migrációs hullám idején, 2015-ben mintegy 890 ezer menedékkérő érkezett. Számuk 2016-ban 280 ezerre süllyedt, és azóta is folyamatosan csökken. Így 2017-ben mintegy 222 ezer, 2018-ban 185 ezer, 2019-ben 111 ezer, tavaly pedig 76 ezer  menedékjogi kérelmet nyújtottak be a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalhoz (BAMF). A hivatal legutóbbi adatai szerint az idén a január-áprilisi időszakban 33 673 kérelmet nyújtottak be, ami ugyancsak csökkenés az egy évvel korábbi 34 578-hoz képest.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/DPA/Kay Nietfeld

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. május 11. 20:04
A süket duma az megy, miközben Németországban egyre nehezebb németet találni. Nem fog ő megakadályozni semmilyen migrációt. Sőt!
geyza1947
2021. május 11. 17:56
Nagyon nem bonyolult belátni, hogy az illegális bevándorlást csakis egyféleképpen lehet eredményesen megakadályozni, a tengeri szállítmányokat fel kell tartóztatni és vissza irányatani. Sajnos vannak idegen védőknek álcázott idióták akik a csempészek pénzén eljátsszák az embervédőket, ezekkel le kell számolni.
elfújta az ellenszél
2021. május 11. 17:46
Most hogy Merkel már döglött oroszlánnak számít Németországban, előbújt a nagyfülű Seehofer hogy ő is belerúgjon. Merkel vitte be a ''befogadás felső korlát nélkül'' elvet a német politikába
Bell & Sebastian
2021. május 11. 17:22
Ez olyan, mint a két hét alatt rend lesz, szolnoki fogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!