Ausztria elfogadja a kínai vakcinát

2021. május 18. 12:18

Mindenki kaphat Zöld Kártyát az országban, akit Sinopharmmal oltottak.

2021. május 18. 12:18
null

Hétfő este Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az ország elismeri a Sinopharm-oltást is, miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezte a kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását – írja az Origo.

Mint arról korábban írtunk, Ausztria a saját védettségi igazolványát azoknak adja ki, akiket Ausztriában oltottak, s mivel ott csak Pfizer/BioNTech/Fosun, Oxford/AstraZeneca, Janssen és Moderna oltóanyagok vannak használatban, csak ezekre jár zöld útlevél is – az osztrákoknak jelenleg, amelynek hiányában csak negatív teszttel lehet látogatni például az éttermeket, a strandokat vagy a szállodákat Ausztriában.

Az orosz vakcinának ugyanakkor jó esélye van rá, hogy a közeljövőben megkapja az EMA jóváhagyását.

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2021. május 19. 19:28
Kínában oltanak Jav.
Harangláb
2021. május 19. 13:41
A szemetek elárulták a Gyurcsányékat! Mi lesz most a mi labancainkkal?!
petabi
2021. május 18. 22:17
"Ausztria elfogadja a kínai vakcinát" Elemi érdekük. Nagy szükségük van a sok kínai turistára. Ha nem engednék be a kínaiakat,akkor azok Budapesten költenék el az összes pénzüket.
Somaa
2021. május 18. 21:54
Ez a KEDD... mai hír, hogy ez a csaló bolsi moslék rákkeltő és lemondott a vállalat elnöke... lássuk mi lesz péntekig... én szóltam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!