Autós merénylet miatt lezárták a Capitolium környékét

2021. április 02. 20:27

Az AP információi szerint az elkövető és egy rendőr is meghalt.

2021. április 02. 20:27
null

Autó hajtott a washingtoni Capitolium épületét körülvevő kordonokba, a jármű vezetőjét lelőtték. Az incidens helyi idő szerint péntek délután történt, az épületet védő két rendőr megsérült – írja az AP hírügynökség.

Információik szerint a sofőrt kritikus állapotban szállították kórházba, az egyik rendőr szintén súlyos sérüléseket szenvedett. Az épületet teljes egészében lezárták, a személyzetet arra kérték, hogy ne hagyják el a Capitoliumot.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közben arról ír: a sofőr az ütközést követően elhagyta az autót és kést rántott, ekkor lőtték le. A hírügynökség szerint az egyik rendőrt szúrt sebbel szállították kórházba.

 

Ismert: szűk három hónapja, január elején a Donald Trump távozó elnököt támogató tömeg megostromolta a törvényhozás épületét, a zavargásokban négyen életüket vesztették. Mint arra amerikai hírforrások most emlékeztetnek, az ostrom óta fokozott biztonsági készültség van érvényben az épületnél, ám mivel ma a törvényhozás nem ülésezett, a megszokottnál kevesebben voltak a környéken.

Az MTI közben idézi a capitoliumi rendőrség jelentését, miszerint a gyanúsítottat meglőtték, amikor az ütközést követően kiszállt az autójából, és kést rántott. A sofőrt kritikus állapotban vitték kórházba. Az egyik rendőrt, aki súlyosabban megsérült, rendőrautóval vitték kórházba, a másikat a sürgősségi orvosi személyzet szállította el. A Capitoliumot a lövöldözés után lezárták, és mindenkinek megtiltották, hogy elhagyja az épületet.

Frissítés: Az AP arról ír, hogy

a rendőr és az elkövető is meghalt.

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának demokrata párti elnöke elrendelte, hogy a Capitolium zászlóit eresszék félárbócra a meggyilkolt rendőrre emlékezve.

Jelenleg a Capitoliumban dolgozók nem hagyhatják el az épületet, és senki nem is mehet be. A CNN azt írja, egy mentő és egy helikopter is érkezett a helyszínre.

A kongresszus ülésezési szünetet tart, képviselők nem tartózkodnak az épületben. Joe Biden elnök sem tartózkodik az épületben: már elhagyta a fővárost, a Camp Davidben lévő elnöki rezidencián tölti az ünnepet.

Az incidens pont azon a helyen történt, ahol a szenátorok beérkeznek a Capitolium együttesébe gépjárművel, vagy átsétálnak az irodáikból szavazásra. A Nemzeti Gárda pajzsokkal, teljes felszerelésben vonult a barikádhoz.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naten
2021. április 03. 02:24
Egy 25 éves, Noah Green nevű, Iszlám vallású, afro-amerikai származású csávó volt az elkövető, a megölt rendőr pedig egy középkorú, fehér férfi. Tűkön ülve várom, hogy hogyan fogják ezt is kiforgatni és a "fehér felsőbbrendűséget", meg Trump-ot okolni a történtekért.
Robur
2021. április 02. 23:22
Trampli csürhéje megint alkotott.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 02. 22:35
Biden a saját kutyáit képtelen kordában tartani, erre rábíztak egy országot.
zakar zoltán béla
2021. április 02. 22:14
A lépcső...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!