A belügyminiszter új fogalmat vezetett be: szerinte Ukrajna nem diktatúra, hanem „szigorú demokrácia”

2021. március 07. 21:26

Arszen Avakov szerint az ukránoknak keményen és egyértelműen kell cselekedniük.

2021. március 07. 21:26
null

Új politológia fogalmat vezetett be Arszen Avakov belügyminiszter kedden, egy interjúban. A politikus a Vendégségben Dmitrij Gordonnál című műsorban adott nyilatkozatát a karpat.in.ua szemlézte.

Avakov itt elmondta, hogy az ukrán kormánynak a donbászi helyzettel kapcsolatban foganatosított legutóbbi lépései a stratégia irányvonalának kijelölését mutatják, mivel Oroszországgal és az oroszbarát erőkkel képtelenség megállapodni. Mint hangsúlyozta, „az államhatalom jelenlegi álláspontja nem a diktatúra felé vezető utat, hanem a »szigorú demokráciát« demonstrálja.”

Avakov azt is kifejtette, szerinte „végre világossá vált, hogy Putyinnal lehetetlenség megállapodni, mert mindig suttyomban cselekszik.” Hozzátette: az oroszpárti ötödik hadoszloppal azért nem lehet megállapodni, mert csak az erőből ért, az ukrán félnek ezért keményen és egyértelműen kell cselekednie.

Ismert: az ukránok nem válogatnak a kisebbségek – és a módszerek – között: tegnap írtunk arról, hogy Ukrajna megfosztja a tisztségeiktől a kettős állampolgárságú kárpátaljai magyarokat, korábban pedig ukrán neonácik fenyegették meg a kárpátaljai magyarokat, Szijjártó Péter látogatását pedig végig fenyegetések kísérték.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. március 08. 15:29
Jó pár tolvaj demokrata USA zsidó összefogott a maffiával. De azt hiszem, ez jól látszik az ország állapotán, rendesen lopják szét miközben demokratázzák magukat. 30 éve nem képesek kiverekedni magukat a szarból, ott forradalomra lenne szükség, de fentiek okosan, a nemzetiségekkel megosztják az ukránokat. Azok most így azzal vannak elfoglalva, hogy a magyarok vissza akarják venni Kárpátalját, a lengyelek, románok, oroszok pedig a többit.
B_kanya
2021. március 08. 08:04
Ez pedig az, ahogy a ruszkik látják. Nyilván kamuznak kicsit, de érdemes elolvasni, aztán mindenki megtippeli hol van a kettő között az igazság. https://www.vadhajtasok.hu/2021/03/07/zelenszkij-hozzalatott-ukrajna-felkeszitesehez-az-oroszorszag-elleni-haborura
B_kanya
2021. március 08. 07:57
"Hozzátette: az oroszpárti ötödik hadoszloppal azért nem lehet megállapodni," Baszod a nyomorult, jobb sorsra érdemes országod 25-30%-a orosznak tartja magát, 50%-a csak oroszul beszél, 70% oroszul beszél otthon, milyen "ötödik hadoszlopról"ugatsz?
balbako_
2021. március 08. 07:02
És az EU szaporán bólogat, hogy igen ez a szigorú demokrácia. Csak 3 nem demokráciáról tudnak Európában a magyarról, a lengyelről, és az oroszról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!