Kongói menekült képviseli Svédországot idén az Eurovíziós Dalfesztiválon

2021. március 18. 06:52

A beérkezett közel 17 millió szavaztból 3 milliót a győztes dalra adtak le a nézők.

2021. március 18. 06:52
null

Kongói menekült képviseli Svédországot idén az Eurovíziós Dalfesztiválon – írja a Demokrata.hu. A cikkből kiderül:A 19 éves kongói származású Tousin „Tusse” Chiza toronymagasan nyerte meg Svédország nemzeti Eurovíziós dalválogatóját, a Melodifestivalent.Tusse a Kongói Demokratikus Köztársaságban született 2002-ben, nyolcéves korában pedig Svédországba menekült, ahol egy menekülttáborba került, mielőtt egy kullsbjörkeni család 2015-ben örökbe fogadta a bevándorló fiút.

A 19 éves énekes Svédország nemzeti eurovíziós dalválogatójára, a Melodifestivalenre jelentkezett idén „Voices” című dalával. Tusse dala megnyerte a nemzetközi zsűri szavazását, de a svéd közönség összes korosztálya is az első helyre rangsorolta a dalt. A beérkezett közel 17 millió szavaztból 3 milliót a győztes dalra adtak le a nézők, ezzel toronymagasan megnyerte a verseny döntőjét. Svédország egyébként az Eurovíziós Dalfesztiválok egyik legsikeresebb nemzete, eddig összesen hatszor nyerték meg a zenei versenyt – először 1974-ben az ABBA-nak köszönhetően, legutóbb pedig 2015-ben.

A svéd közönség évtizedek óta hatalmas rajongója is a dalfesztiválnak: a nemzeti dalválasztó műsorsorozat, a Melodifestivalen rendszerint minden évben a legnézettebb műsorok közé tartozik Svédországban. Az idei döntőt 3,6 millióan nézték végig, ami a tévénéző lakosságnak több, mint a 81 százalékát jelentette.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. március 18. 19:47
Talán bevándorló, de mindegy.
kingsjewel
2021. március 18. 13:50
Magyarország is kiküldte a cigány Pápai Jocit egy tipikus cigány ajvékolós zenével. Akkor már inkább Kállay-Saunders.
Box Hill
2021. március 18. 13:28
Néger ABBA is lesz?
Vasalo
2021. március 18. 12:53
Nem tudom kit érdelhet egy ilyen hir. Az egész Songcontestnek nincs semilyen értéke (a beavatottakon kivül akik azt pénzmosásra használják). Nem kell minden szart átvennie a mandinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!