Éveken át kémkedhettek dolgozóik után a francia IKEA vezetői

2021. március 22. 14:18

Hétfőn indul az IKEA franciaországi leányvállalatának bírósági tárgyalása, miután az ügyészség 15 egykori dolgozót, köztük magas beosztású vezetőket vádolt meg azzal, hogy magánnyomozókon keresztül kémkedtek beosztottjaik és vásárlóik után.

2021. március 22. 14:18
null

A botrány már 2012-ben kirobbant, amikor a Le Canard Enchaîné című szaitirkus lap

publikálta az IKEA és egy magánnyomozó cég levelezését.

Egy email tanúsága szerint egy „korábbi példaértékű munkavállalót”, aki egyszer csak tiltakozni kezdett, azért akartak kivizsgálni, mert attól tartottak, „ökoterroristává” válhat.

Címlapkép: IKEA Fotó: Róka László

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. március 22. 22:28
Azért a francia vállalati kultúra megér pár misét. Hihetetlen főnöki gőg, alul a seggnyalás, seggpáncélozás, össze-vissza döntések. Az angol gyarmati rendszer kb. háromszor emberségesebb volt, mint a francia, pedig az sem volt kutya. Most nem megyek bele a részéletekbe, de az egyik tanárom mesélte, mikor a vállalati kultúrákról tanultunk, hogy majd nézzük meg egy francia filmben: hosszú, ovális alakú tárgyalóasztal, a főnök ül a végében, és félórát késik. :-))) Nem csoda, hogy ilyen környezetben megesik az ilyen. Még a latin-amerikai országok ilyenek.
I_Isti
2021. március 22. 22:08
De legalább gyerek rabszolgákat nem foglalkoztatnak. Meg rabszolganőket sem. Faranciaországban legalábbis. Hátazé, hogy Bangladesben sem, arra má nem vennék mérget...
Paskai
2021. március 22. 22:02
Most ez a divat. Mivel a titkosszolgálat nem kémkedhet bírói engedély nélkül, a besúgók "magánnyomozó" cégeken keresztül kémkednek és vannak bekötve a helyi ávh-khoz. A ringyót pedig élettársnak csúfolják, de mindkét esetben a lényeg megmaradt.
teljesenertelmetlen
2021. március 22. 17:24
Most komolyan: meglepődött ezen bárki is? A "jóemberek" valóságos arcán? Az elnyomottak védelmezőjén? A szabadság, a tolerancia és az elfogadás élharcosán? Hánynom kell. Örülök, hogy hosszú évek óta bojkottálom az IKEA-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!