Ezért fertőzőbb a dél-afrikai vírusvariáns

2021. január 18. 19:32

Az új típusú koronavírus dél-afrikai variánsa könnyebben, erősebben kapcsolódik az emberi sejtekhez.

2021. január 18. 19:32
null

Salim Abdool Karim, a Dél-afrikai Köztársaság vezető epidemiológusa szerint újabb bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a vírus dél-afrikai variánsa könnyebben kapcsolódik az emberi sejtekhez, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ez a variáns sokkal fertőzőbb. Karim erről egy tudóscsoport által az 501Y.V2 néven ismert variánson végzett kutatás eredményeinek ismertetésekor beszélt. Az említett vírusmutációt dél-afrikai szakértők azonosították, még az előző év végén. A variáns miatt a múlt hónapban újabb napi rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma, több mint 21 ezerrel.

Brit tudósok és politikusok aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a jelenleg alkalmazott, illetve fejlesztés alatt álló vakcinák kevésbé bizonyulhatnak hatékonynak a dél-afrikai variánssal szemben. Karim szerint erre egyelőre nincs megnyugtató válasz, azonban tudósok világszerte dolgoznak a megoldáson.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Christoph Burgstedt CBR / Science Photo Library via AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 19. 09:15
Be kéne már fejezni a pánikkeltést! "a koronavírus-fertőzöttek" nem leszenek mind betegek is, meghalni meg még kevésbé szokásuk! Ne csináljuk már tele a gatyánkat minden újabb variánstól!!
DrPepper
2021. január 19. 06:29
Fontos megemlíteni, hogy Dr. Osazee Lord Bubuza jó barátja és szerelmi bánatra is rengeteg hatékony gyógyszere van. Katerine/Anastasia mind a 13 posztját érdemes elolvasni. Aki röhögés nélkül végigolvassa, azt Lord Bubuza ingyen kikúrálja bármiből. X
katherine567
2021. január 19. 04:46
Helló emberek, a nevem Katerine, van egy olyan tanúvallomás, amelyet szeretnék megosztani veletek, srácok, apámnak HIV / AIDS-je volt, édesanyámmal kórházba vittük orvosi ellenőrzésre, de nem oldották meg a megoldást, elmondták nekünk Lehet, hogy életét veszti, anyám sok orvoshoz fordult, de azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, frusztrált voltam. De hirtelen a barátom bemutatott egy orvosnak, akinek Dr. Osazee a neve, nagyszerű, és jó gyógyszerei vagy gyógynövényei vannak a beteg adására, apámnak adta ezeket a gyógyszereket, apám most egészséges és nagyon rendben van. Még egyszer Dr. Osazee és az a jó benne, hogy nem fizet nagyon olcsón, a watsapp-on elérheti; +1 (301) 747-3442 vagy e-mail: [email protected]. kérlek, ez nem hamis, hidd el!
zara
2021. január 18. 23:31
unalmas ez ariogatás.... 21 ezer egy 60 milliós országban lófasz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!