Belehalt a koronavírus-fertőzésbe a szerb ortodox egyház feje

2020. november 20. 08:28

A pátriárka állapota szerdáig stabilnak volt mondható, a múlt éjszaka során azonban sokat romlott.

2020. november 20. 08:28
null

Az egyházfő, Irinej pátriárka halálhírét már egy nappal korábban is több szerb médium megírta, majd visszavonta. A 90 éves egyházfőt november 5-én szállították kórházba, állapota szerdáig stabilnak volt mondható, a múlt éjszaka során azonban sokat romlott.

Irinej pátriárka november elsején részt vett a montenegrói ortodox egyházfő, Amfilohije temetésén, aki a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele. Amfilohijét nyitott koporsóban ravatalozták fel, a hívek a homlokát és a kezét csókolgatták kegyeletük lerovásának részeként. A gyászszertartáson, amelyen több ezren vettek részt, szinte senki nem viselt maszkot, és a kötelező távolságot sem tartották be. A 12 milliós szerb ortodox egyház legtöbb tagja Szerbiában, Montenegróban és Boszniában él.

(MTI)

Címlapfotó: MTI/ Mónus Márton

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2020. december 06. 22:01
Darwin díj.
Mandarin.
2020. november 20. 13:35
Sajnálom szegény pátriárkát, tudta mi a kötelessége, 90 évesen is részt vett egyházának kiemelkedő püspökének a temetésen, nem vonult vissza palotája csendes magányába, inkább kimenet hívei közé, bátor volt, nem ijedt meg a koronavírus járványtól. Isten nyugosztalja a szerb egyházfőt, legyen neki könnyű a föld.
Kücsük
2020. november 20. 11:39
Többre tartom az ilyen halált, mint a beszarásos életet. Ha a keresztények általában ilyen keménytökűek lennének, akkor az iszlámmal kapcsolatos problémákat is pik-pak megoldanák.
Reggedieh
2020. november 20. 11:08
egyébként a cím rémhírterjesztés egy 90 éves ember egy tányér paradicsomlevesbe is belehalhat, de nem a leves miatt. aki 90 éves, nem covidban hal meg, hanem általános elgyengülésben, ami nem képes elhárítani adott esetben egy náthát sem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!