A koronavírus-járványt pandémiának minősítették

2020. március 11. 17:44

„Közös érdekünk, hogy nyugodtan és helyesen járjunk el és megvédjük a világ polgárait” – fogalmazott a WHO vezetője annak kapcsán, hogy a World Health Organization (WHO) több országra kiterjedő járványnak minősítette a koronavírust.

2020. március 11. 17:44

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint az elmúlt két hét során 13-szorosára nőtt Kínán kívüli esetek száma. A WHO vezetője úgy fogalmazott, „mélységesen aggasztja” a vírus „riasztó mértéke”.

Hozzátette: még mindig nem késő, hogy a kormányok pozitív hatással legyenek a járvány alakulására. Úgy fogalmazott: „minden ország változtathat a járvány lefolyásán”.

A kormányoknak „finom egyensúlyt kell találniuk az egészség védelme, a zavarok minimalizálása és az emberi élet tiszteletben tartása között” – fejtette ki. Hozzátette: „közös érdekünk, hogy nyugodtan és helyesen járjunk el és megvédjük a világ polgárait. Ez megvalósítható” – mondta.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. március 11. 19:13
Doktor Bubónak is nagyobb a karizmája, mint ennek a ...
hartnesz
2020. március 11. 19:13
Honnan tudták?
Takita
2020. március 11. 18:56
Azért ha egyszer vége lesz a járványnak érdemes lesz a tanulságokat is levonni. Pl. azt,hogy az emberiség mennyire felkészületlen a váratlan csapásokra. -Mit tennének pl egy nagyméretű meteor becsapódáskor? . Egy Krakatau-méretű vulkánkitörés esetén. - vagy olyan vírus mutálódáskor ami egy nagyon hosszú lappangási idejű új vírust eredményez következésképpen mire észreveszik az egész Földön szétterjed.,stb.? jó lenne ha ez teljesen impotens ENSZ legalább ebben a témában jeleskedne.
nemecsekerno_007
2020. március 11. 18:49
- Magyarországon kihirdetik a vészhelyzetet - a WHO pandémiának minősíti a koronavírus-járványt - Orbán elszigetelődik - Orbán megbukott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!