Amerikában a vírus miatt viszik a lőfegyvert, mint a cukrot

2020. március 19. 09:36

„Tudván azt, hogy itt a lakosságnál több mint 300 millió fegyver van, nem épp a legfelemelőbb érzés, hogy te vagy az egyetlen, akinél nincs semmi” – állítja egy Amerikában élő magyar.

2020. március 19. 09:36

Nemcsak az élelmiszerboltok, hanem a fegyverüzletek is kiürültek az Egyesült Államokban – írja a Neokohn.

Egy évek óta kint élő magyar férfi úgy érezte: most érkezett el az a pillanat, amikor neki is fegyvert kell vásárolnia. A Neokohn olvasóival osztotta meg tapasztalatait.

Az elmúlt napokban többször is voltam fegyverboltban, legutóbb ma” – mondta a portálnak az egyik déli amerikai állam fővárosában élő magyar férfi, aki neve elhallgatását kérte, ezért az egyszerűség kedvéért nevezzük Botondnak. Azt is rögtön hozzátette, hogy „nem szenvedélyből, hanem tapasztalatlanságból” jár ilyen sokat fegyverüzletekben.

Kölcsönös bizalmatlanság?

Mint mondta: „nem igazán vagyok jártas a fegyverek terén, nem szeretnék butaságot csinálni, igyekeztem körüljárni a témát”. Természetesen adódik a kérdés, hogy miért pont most jutott eszébe a fegyvervásárlás. Botond erre azt válaszolja:

Tudván azt, hogy itt a lakosságnál több mint 300 millió fegyver van, nem épp a legfelemelőbb érzés, hogy te vagy az egyetlen, akinél nincs semmi. Különösen olyan időkben, amikor nem lehet tudni, hogy hova fajul el az ország lezárása a koronavírus miatt”.

Botond egyébként nem biztos abban, hogy valóban szüksége van-e lőfegyverre, de szerinte nem árt, ha van otthon. „Több cikket is olvastam az elmúlt napokban azzal kapcsolatban, hogy a kézfertőtlenítő és a WC-papír mellett a fegyverekből is kezdenek kifogyni a boltok.” A koronavírus-járvány kitörésével egy időben ugyanis megnégyszereződött a fegyverboltok forgalma. Különösen a vírus miatti diszkriminációtól tartó ázsiaiak körében terjedt el a fegyvervásárlás.

Kép forrása: Forbes

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XSXS
2020. március 20. 14:10
Erre reagáltál:Mit ér a tartás, ha nem hordhatom magammal? Nem csak a lakásomban érhet támadás, amit fegyverrel kell elhárítanom. Így:Ha van engedélyed, akkor hordhatod magaddal a ruhád alá rejtve. Erkölcsi bizonyítvány kell.:-) Erre kaptad a reakciót : Kérlek ne terjessz hülyeséget!! A tartási engedély és a viselési engedély élesen elválasztandó egymástól. Fogalmazz pontosabban, akkor majd nem értenek félre.
bispora
2020. március 19. 12:11
Amiről az amerikai fegyvertartás kapcsán mindig szemérmesen hallgatnak az az, hogy a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, gyilkosságok 90%-át a lakosság 6%-át kitevő fekakanok követik el. Ha sikerült volna a százötven évvel ezelőtti visszatelepítés Afrikába és nem lenne fekete lakója az USA-nak, akkor valószínűleg ez a cikk sem születik meg...
MayorAnna
2020. március 19. 12:09
Ez egy olyan természetes reakció ott, mint mikor egy magyar esernyőt visz magával, ha eső várható. (Fegyver nem öl embert!-ember öl embert.)
Box Hill
2020. március 19. 11:56
Ahol a lakosság kezében nem lehet fegyver, ott csak a gengszterek kezében van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!