Amerikai légibázis bezárásával fenyegetőzik Erdogan 

2019. december 16. 07:57

„Ha szankciókkal fenyegetnek bennünket, arra reagálnunk kell” – fogalmazott Erdogan egy tévéinterjúban.

2019. december 16. 07:57

Atomfegyvereket tárol azon a támaszponton az USA, amelynek a bezárását is kilátásba helyezte vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök. Az ügy hátterében az áll, hogy az USA szankcionálni kívánja Törökországot az észak-szíriai hadműveletek és az orosz gyártmányú SZ-400-as légvédelmi rakétarendszer beszerzése miatt. „Ha szankciókkal fenyegetnek bennünket, arra reagálnunk kell” – fogalmazott Erdogan egy tévéinterjúban. 

Az egyébként is feszült amerikai-török viszonyt még jobban kiélezi, hogy a szenátus nemrég hivatalosan is genocídiumként ismerte el az örmény népirtást. Az Oszmán-török Birodalom felelősségét Ankara a mai napig vitatja az egykori birodalom területén élt örmények ellen elkövetett népirtásban.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. december 16. 10:50
Asziszem az oroszok megszerzik Törökországot K.-Európa helyett.
Kvasztics Fedor
2019. december 16. 10:21
Ideje lenne leoltani? Törökországban nehezebb lenne az arab tavasz folytatása. Volt már egy próbálkozás, nem sikerült. Törökország NATO tag, ők zárják a Oroszország köré vont NATO gyűrűt, de Erdogan nem akar orosz ellenes frontország lenni. Miért lenne nekik ez érdekük? A világ talán mégsem pusztán az amerikai érdekekből áll, a világnak talán mégsem úgy kell működnie, hogy Amerika diktál még a határaitól tízezer kilométere is.
Stylo
2019. december 16. 09:18
Kardigán szultánnak túl nagy lett az arca . Ideje lenne leoltani ezt a szar muszlim diktátort .
Veernewl
2019. december 16. 08:56
Alakul a NATO déliszárny....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!