Megtámadták a kínai hírügynökség hongkongi irodáját

2019. november 03. 08:55

Elítélte a hongkongi irodája elleni támadást a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

2019. november 03. 08:55

Kormányellenes tüntetők szombaton megtámadták a Hszinhua hongkongi irodáját, a rendőrség könnygázt vetett be a randalírozó tiltakozókkal szemben. Tüntetők egy csoportja betörte az iroda üvegajtaját és ablakait, graffitivel fújta le, vörös festékkel öntötte le az épületet, és tüzet gyújtott az előcsarnokban. A hírügynökség vasárnap éjjeli közleményében határozott szavakkal ítélte el a támadást, amelyet a "csőcselék barbár cselekedetének" nevezett.

A Hongkongi Újságíró Szövetség szintén bírált: „a média elleni minden szabotázsakció”, és az újságírók elleni erőszak beszüntetését követelte. A kínai érdekeltségek a hongkongi tiltakozók elsődleges célpontjai. A közel öt hónapja tüntetők Hongkong jogainak megnyirbálásával vádolják a pekingi kormányt, és most először támadtak rá a kínai állami hírügynökség irodájára.

A metropolisz 1997-ben került vissza Nagy-Britanniától Kínához, és az egy ország, két rendszer elve alapján széles körű jogokat élvez. Azonban az elégedetlenkedők szerint Peking az elmúlt időszakban egyre szorosabbra fogta a pórázt Hongkong körül.

A hongkongi kormány vasárnap jelentette be, hogy a Sanghajban tartózkodó Carrie Lam főkormányzó kedden Pekingbe utazik, ahol várhatóan tárgyal Han Cseng miniszterelnök-helyettessel, és részt vesz a Hongkong, Makaó és kilenc más dél-kínai város fejlesztéséről tartandó értekezleten.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2019. november 03. 11:16
Mindenhol ugyanaz a forgatókönyv... Érdekes, hogy a normális emberek nem mennek szétverni kirakatokat, épületeket és nem is szavaznak a nemzetközi ballib maffia embereire.
Ide Buda
2019. november 03. 11:05
Ismerős a forgatókönyv. Az utcákon gyurkabá fizetett frontharcosai küzdenek, jelen esetben az Anonymus-hálózat, gyurkabá faliújsága (WP, NYT, stb.) pedig bíztatja őket. A CIA meg örül, hogy gyurkabá pénzt és időt nem sajnálva, elvégzi helyettük a piszkos munkát :-) https://www.washingtonpost.com/resizer/u1MEXmtB9uqB6Rg1yDAsHcbeuoo=/arc-anglerfish-washpost-prod-washpost/public/UJ5PWYHIC4I6TBOAQWQJRZD3G4.jpg
balsors
2019. november 03. 09:59
Az eseményt a Zavarosban Horgászó Haladók Nemzetközi Egyesületet hivatalosan is támogatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!