A liberálisok leszedetik a bevándorlásellenes plakátokat Kanadában

2019. augusztus 27. 19:02

Kanadában október 21-én tartanak választást, és a bevándorlás széles körű támogatást élvez, egyes felmérések szerint.

2019. augusztus 27. 19:02

A reklámtáblák tulajdonosai szerint a kanadai óriásplakátokon megjelenő bevándorlók elleni hirdetéseket, nyilvános felháborodás és többszöri petíció után szedik le – számol be a reuters.com

A hirdetéseket Maxime Bernier (kanadai jobboldali bevándorlásellenes párt vezetője) kérésére indították el, melyek a Kanadába irányuló tömeges bevándorlás megállítására szólítottak fel. A plakátok az elmúlt héten több kanadai városban is megjelentek. Bernier, a mérsékelt konzervatívokkal ellentétben, a bevándorlás korlátozására, és a kanadai értékek védelmére összpontosít, amiért sokan a „kanadai Donald Trump” jelzővel illetik.

Kanadában október 21-én tartanak szövetségi választást, és a bevándorlás széles körű támogatást élvez, egyes felmérések szerint. A augusztus 9-én közzétett Pew Kutatóközpont jelentése szerint a kanadaiak támogatják leginkább a bevándorlást a világon. Noha a kanadai Néppárt nem volt felelős a hirdetésért, Bernier dühös volt, hogy levetették. „A plakáton szereplő üzenet nem ellentmondásos, sem azoknak, akik egyetértenek vele, sem azoknak, akik nem értenek egyet, de támogatják a szólásszabadságot és a nyílt vitát.” – írta Bernier a hétfőn a Twitter-en.

A Pattison Outdoor, amely társaság Kanadában a kültéri reklámterületet birtokolja és kezeli, eredetileg elutasította a reklámok eltávolítását, de vasárnap mégis ellenkezőleg döntött. „Sem a magam, sem a Pattison Outdoor szándéka nem az volt, hogy elidegenítse vagy bármilyen módon sértse a közvéleményt azáltal, hogy lehetővé teszi ennek a hirdetésnek a megjelenítését” – mondta Randy Otto a Pattison Outdoor elnöke nyilatkozatában, hozzátéve, hogy sajnálja a hirdetések megjelenítésére vonatkozó döntést.

A petíciók alkotói üdvözölték Pattison döntését: „Nagyon örülök, hogy a Pattison Advertising levette ezeket a hirdetőtáblákat” – mondta Jordan Stein, a kaliforniai Liberális Párt jelöltje, aki az egyik petíciót elindította.

John Grant, a Urban Halifax csoport alapítója, amely szintén petíciót indított a hirdetések eltávolítására, elmondta, hogy a hirdetőtáblák üzenete elsősorban Új-Skócia tartományt érinti. A tartomány gazdasága növekedőben van, pár év stagnálás után, amelyet Grant a rekordszámú bevándorlónak tulajdonít, akik a tartományba érkeztek az elmúlt évek során. „A gazdaság javul és a dolgok kezdenek jól menni, ezért sok ember kifogásolta, hogy ezt az óriási hirdetőtáblát felállították” – mondta Grant.

Új-Skócia liberális miniszterelnöke, Stephen McNeil szintén elítélte a hirdetéseket: „A népességünk minden idők legmagasabbja, a munkanélküliség rekordmértékben alacsony, a gazdaságunk növekszik, nagyrészt a bevándorlásnak köszönhetően” – írja McNeil a Twitteren. „Ez tény, nem vélemény.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mahavira
2019. augusztus 28. 06:30
Pedig magyarként az az érdek, hogy rejtett erőforrásaink inkább őket gazdagítsák. Sajnos álszentek, mert akadályozzák a belépésüket a nagy libsi zászló lobogtatással ellentétben. (Borsodban élek, ezerszám paterolják vissza őket)
Mia szösz
2019. augusztus 27. 23:26
Mostanáig úgy hírlett, Kanadában nagyon megnézik, hogy olyanokat fogadjanak be, akik hasznára vannak az ország gazdaságának. Végzettség, életkor, büntetlen előélet, stb. Igaz, olyat is befogadtak, aki a honfitársait genetikusan alattvalónak és moslék zabálónak mondta, amivel nem aratott sikert. Sőt, érthetetlen módon a népszerűsége is csökkent. A tolerancia hiánya miatt veszélyben érezte az életét, ezért menedékjogot kért és kapott Kanadában.
Dorset Naga
2019. augusztus 27. 20:59
Reménykedem abban, hogy ez a "színeszoknis" balfasz megbukik. Ideje lenne már annak a liberális fészeknek a felszámolása. Csak ártanak a világnak. Eljön az az idő mikor az őshonosok fogják kibaszni az élősködőket. Nem kellene ezt megvárni.
OberEnnsinnen
2019. augusztus 27. 20:52
"A Pattison Outdoor, amely társaság Kanadában a kültéri reklámterületet birtokolja és kezeli"... A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat, amely társaság a Föld leggyakrabban használt szociális hálózatát birtokolja és kezeli".. A demokrácia legmagasabb foka, Fukuyamának igaza volt, van: a történelem valóban véget ért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!