Napozással töltik az időt a párizsiak

2018. július 26. 07:37

Hőségriadó van a francia fővárosban.

2018. július 26. 07:37

Hőségriadó van a francia fővárost is magába foglaló Ile de France régióban péntekig- a forróság miatt az ózon koncentrációja is megemelkedett a levegőben, emiatt korlátozásokat vezettek be a közlekedésben – írja a Euronews. Párizsban például nem lehet régi autókkal hajtani. A légszennyezés különösen veszélyes lehet az idősekre, hiszen súlyosbítja az asztmát és a szív-és érrendszeri betegségeket is.

A francia meteorológiai szolgálat szerint a szerdai 32-34 fokos hőmérséklet péntekig akár 37 fokig is emelkedhet. A lakosság figyelmét brossúrákban hívják fel a folyadékpótlás fontosságára és tájékoztatják őket arról is, mely légkondicionált közintézmények állnak nyitva számukra.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy  van élvezhető része is a kánikulának a párizsiak számára: idén már 17. éve telepítenek a Szajna-partjára több száz nyugágyat, napernyőt és pálmafákat. De utcai kondiparkok, pétanque-pályák, bárok és párakapuk, valamint pancso lómedencék is várják a lazítani vágyókat. Újdonság a minigolf, illetve több múzeum is interaktív játékokat telepített ki azoknak, akik kénytelenek a francia fővárosban tölteni a nyarat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2018. július 26. 17:24
Az okos párizsi azért a nyugágyon heverve is kéznél tartja a géppisztolyát, hogy ha felharsan az Allahu Akbar, akkor már az u betűnél nyomni tudja a ravaszt.
zakar zoltán béla
2018. július 26. 09:59
Abdul revü, nyet?
falusi
2018. július 26. 08:42
Next megszáríthatja a bundáját, ha kijön a lyukból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!