Bírálják a palesztinok Amerikát, mert kilépett az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

2018. június 20. 17:56

A palesztinok bírálták az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából.

2018. június 20. 17:56

A Palesztin Hatóság (PH) bírálta szerdai közleményében az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából. Washington azzal vádolja az ENSZ-testületet, hogy elfogult Izraellel szemben.

„Az Egyesült Államok kilépése az Emberi Jogi Tanácsból rávilágít arra, hogy meddig képes elmenni ez a kormány, hogy megvédje Izraelt, a megszálló erőt az elszámoltathatóságtól” – állt a PH szerdai közleményében, amelyet a Vafa palesztin hírügynökség ismertetett.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Államok kilkép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából. Mint mondta, a testület munkáját nem az emberi jogok helyzete, hanem politikai megfontolások motiválják, és erre bizonyíték, hogy „aránytalan mértékben” és elfogultan foglalkozik Izraellel.

Hanan Asrávi, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet egyik magas rangú tagja elítélte Haley kijelentéseit, amelyeket „félrevezetőnek” és „egyértelműen hamisnak” minősített.

Az izraeli kormány üdvözölte az Egyesült Államok e lépését. A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal közleményében gratulált Donald Trump amerikai elnöknek, Mike Pompeo külügyminiszternek és az amerikai ENSZ-nagykövetnek, amiért felléptek a testület „hazugságai” ellen. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint az amerikai döntés „egyértelmű nyilatkozata annak, hogy ami sok, az sok”.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát 2006-ban hívták életre, amikor megszüntették a világszervezet Emberi Jogi Bizottságát, mert kudarcot vallott az emberi jogok védelmét szolgáló küldetése megvalósításában, ráadásul olyan országoknak is lehetővé tette a tagságot, amelyekben pedig köztudomásúan súlyos az emberi jogok helyzete. Az Egyesült Államok 2009-ben, Barack Obama elnöksége idején csatlakozott a Tanácshoz.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thor kalapácsa
2018. június 21. 13:54
A palesztinok most szívnak mint a torkosborz. Persze, hogy elítélik az USA-t azaz köhög a bolha
Kanóc
2018. június 21. 01:14
Frusztrált, gyűlölködő népség, rosszabbak, mint a románok.
Öreg
2018. június 20. 19:36
Trump egyik jó lépését követi a másik!
formaegy
2018. június 20. 19:16
"A palesztinok bírálták az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából." Emberi Jogi Tanács az ENSZ-ben? Ugyan már! Teljesen mindegy mi a neve, mert a név mögött egy aljas bizonyos körök érdekcsőcseléke. Az a banda aki egyszer sem emelte fel a szavát azok ellen a mocskos népirtó, Európát gerincre vágó férgek ellen?! Az európai embereknek, gyerekeknek nincs joguk az élethez? Elmegy ez az ENSZ csürhe a jó büdös francba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!