Kampányt indít a Human Rights Watch a Fidesz a Néppártból való kizárásáért

2018. május 23. 15:21

#ExpelFidesz – ezzel a szlogennel indul el az ismert jogvédő szervezet kampánya, melyben az Európai Néppártot a Fidesz kizárására szólítják fel annak politikája miatt.

2018. május 23. 15:21

Kampányt indított a Human Rights Watch nevű ismert jogvédő szervezet annak érdekében, hogy az Európai Néppárt zárja ki soraiból a Fideszt – írja az 444. A HRW németországi és regionális igazgatója által is szignózott kiáltvány szóvá teszi, hogy sem Angela Merkel, sem a Néppárt befolyásos tagjainak számító CDU és CSU német kormánypártok nem szálltak szembe határozottan a Fidesszel.

A HRW két vezetője blogbejegyzésében úgy tartja, a néppárti hallgatás mind a kül- és belpolitikában felbátorítja Orbánt. Erre példákat is felhoznak, szerintük a Fidesz:

  • megállás nélkül „populista és xenofób” kampányokat folytat
  • megfélemlíti a civil szervezeteket, melyek a korrupcióra hívják fel a figyelmet
  • Soros Györgyöt démonizálja
  • és a Figyelőn keresztül listázza a kormány ellen fellépő civileket és nem kormányzati szervezeteket.

Wenzel Michalski és Philippe Dam, a szervezet két vezetője #ExpelFidesz (vagyis: zárják ki a Fideszt) hashtaggel indított kampányt. Úgy fogalmaztak: „A CDU és a CSU vezetőinek dönteniük kell: vagy megtűrik a Fidesz visszaéléseit és hagyják, hogy ilyen rezsimek formálódjanak a pártcsaládjukban, vagy elutasítják ezt és kilökik maguk közül az ilyen politikai viselkedést tanúsító pártokat. Kampányunkban arró szólítjuk fel őket, hogy álljanak ki az európai értékek és a demokrácia mellett”.

A Fidesz közleményben reagált a HRW állításaira: a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint a Human Rights Watch egy „Soros-szervezet, mely Soros pénzéből támadja Magyarországot és a Fideszt”. Hidvéghi Balázs szerint azért indult a kampány a kormánypárt ellen, mert a magyar kormány „minden eszközzel küzdeni fog a Soros-terv, a brüsszeli bevándorláspárti politika és a kvóta ellen”.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. május 24. 06:12
mocskos trógererek,kretének gyülekezet ---akikben egy csepp tisztesség sincs !!!! Ha szavazásra kerül a sor--jövőre---úgy ki lesznek onnan ők kirúgva mint a pinty---ezért a cirkusz---mert a létükért küzdenek a nyomorultak---DE NEM LESZ PARDON!! AKI MEGY ONNAN--AZOK ők,a sorosbérenc csőcselék ---
Gazsi Bácsi Lótetű
2018. május 23. 20:41
Na most, amit ide felsoroltak a kizárás indokaiként az a legostobább ügyvéd által cáfolható rágalom. Egy piaci privát tulajdonú újsággal bevádolni (még ha tényleg így lenne), akkor is azonnal borítható vádaskodás. A többi is képlékeny meghatározhatatlan fogalmak. Démonizál egy spekulánst! Muahaha. Nagy a baj odát!
Rivulus
2018. május 23. 20:30
Az egyik pont igy szól:"Soros Györgyöt démonizálja" Csak azért mert Soros tényleg egy démon,csak a nagyobb bűn az,hogy ezt az E.U.jelenlegi vezetői probálják tagadni...
Edvind Johnsson3.0
2018. május 23. 19:20
Senki sem csodálkozik. Tulajdonképpen azt vártuk, hogy minden létező fronton támadást fognak indítani a törvényesen, hatalmas egyetértéssel megválasztott nemzeti kormány ellen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!