Elfogadták a civil szervezetek Trump abortusztámogatást megszüntető intézkedéseit

2018. február 20. 11:44

Csak négy szervezet nem volt hajlandó alkalmazkodni a Trump-adminisztráció kormányzati abortusztámogatást beszüntető intézkedéseihez 733-ból egy friss jelentés szerint, ebből kettő globális abortusz-szolgáltató.

2018. február 20. 11:44

Széleskörben elfogadott a washingtoni Fehér Ház azon politikája egy friss kormányzati tanulmány szerint, amely azon szervezetek állami támogatását szünteti meg, amelyek külföldön támogatják az abortuszt – írja a C-FAM civil szervezet honlapja. 

A Protecting Life in Global Health Assistance (PLGHA) címre hallgató intézkedés az elsők között volt, amelyet Donald Trump elnökként aláírt, 2017. január 23-án. A PLGHA elsősorban az International Planned Parenthood Federation nevű „abortuszgyárat” célozta, amely hihetetlen mennyiségű abortuszt hajt végre évente abortuszklinikáin, s amely az előző időszakban botrányoktól volt hangos, kiderült ugyanis, hogy az abortált emberi magzatok maradványait eladta további felhasználásra. 

Az abortuszpárti aktivisták azóta azzal támadják a Trump-kormányt, hogy az jelentősen növelte a nők egészségügyi kockázatát. 

Ezzel szemben a mostani jelentésből kiderül: 733 támogatott szervezetből csak négy olyan volt, ami nem volt hajlandó teljesíteni a PLGHA abortusszal kapcsolatos feltételeit. A négyből kettő nemzetközi abortusz-szolgáltató: a már említett Planned Parenthood és a Marie Stopes International. A két szervezet 30 millió dollárt kapna 2019-ig, ezeket a támogatásokat azonban az amerikai kormány más szolgáltatókhoz irányítja át.

A jelentés megemlíti azt is, hogy 12 olyan szervezet utasította el a PLGHA-t, amelyek másodlagos támogatottjai voltak a kormányzati pénzeknek: ezek többnyire az elsődleges támogatottak, például a  Planned Parenthood által támogatott további szervezetek. 

A PLGHA nem vonatkozik az Egyesült Államok területén bejegyzett szervezetekre, de az azok által támogatott külföldi szervezetekre már igen.

Az International Planned Parenthood Federation székhelye nem az Egyesült Államokban, hanem Londonban van, habár leginkább amerikai leányvállalata kerül be a hírekbe, amelynek New Yorkban van a székhelye. Az  International Planned Parenthood Federation támogatást kap az Európai Bizottságtól, az ENSZ-től és annak számos szervétől, több kormánytól is, valamint az egyik fő lobbiszervezetnek számít az Európai Unióban.

A PLGHA által bevezetett intézkedéseket, amelyeket Mexico City Policynek („mexikóvárosi intézkedések”-nek) is neveznek, nem Donald Trump vezette be először, hanem 1984-ben Ronald Reagan. Később lazítottak a szabályozáson, de azt 2001-ben újra bevezette George W. Bush, majd Barack Obama eltörölte 2009-ben, s Donald Trump ilyen előzmények után vezette be újra 2017-ben. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2018. február 21. 11:20
Egy ember dolgozik, hét meg nézi. Más példáját a mi közhasznú munkásaink is követik. A példa ragadós!
12345
2018. február 20. 16:17
Inkább azt kéne támogatni, hogy a szülők tisztességgel felnevelhessék gyermeküket és nem azt kivégeztessék.
Bölcs Ész
2018. február 20. 12:25
Az abortusz gyilkosság. Ezen nincs mit vitázni.
robag
2018. február 20. 12:03
Azért azon érdemes lenne elgondolkodni, miért költ az ENSZ és az Unió olyan szervezetekre akik a csökkenő európai lakosság (őshonos) abortuszait támogatja. A többi túlszaporodó kontinens esetén még nem értem, de itt Európában ez ostobaság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!