Nem utazhat Észak-Koreába Dennis Rodman

2017. december 12. 10:27

Dennis Rodman nem látogathatta meg „barátját”, Kim Dzsongunt – írja a Guardian.

2017. december 12. 10:27

Mivel az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma (State Department) szeptember elsejétől megtiltotta az amerikai állampolgárok beutazását Észak-Koreába, a hatodik phenjani útjára készülő Dennis Rodman Pekingben rekedt – írja a Guardian. Az egykori NBA-sztár Kim Dzsongun észak koreai vezető „barátjának” mondja magát és önjelölt „békenagykövetként” kívánt közvetíteni hazája és a világtól elzárt kommunista diktatúrát kormányzó, nukleáris hatalmi babérokra törő ifjú zsarnok között. Rodman felvetette, hogy formális szerepet is kérne Donald Trump amerikai elnöktől és így szolgálná a béketörekvéseket. 

Mint ismeretes, az Észak-Koreából szabadult amerikai egyetemi hallgató, Otto Warmbier halála után lépett hatályba a beutazási tilalom. A tiltást egy amerikai tisztségviselő azzal indokolta a hajdani kosárlabdázónak, hogy látogatása „most nem időszerű”. Rodman erre úgy reagált, hogy „nagyon is időszerű lenne”, hiszen – mint vélekedik – „szerte a világon nagyon sok ember várja most, mit tehetnék én”. Az ötvenhat éves sztár kijelentette, hogy Kim Dzsongunnal „leülnénk vacsorázni, boroznánk, nevetnénk és tenném a dolgomat”. Hogy mit tenne, arról nem beszélt, de leszögezte, hogy a „dolgok kissé lecsillapodnának és mindenki megnyugodna”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. december 13. 00:09
Na és az Amerikai Egyesült Államok ugyan hogyan tudja Pekingben megakadályozni valaki Észak-Koreába utazzon? Azt ott csak a kínai hatóságok tudják megakadályozni. Amelyek ezek szerint úgy döntöttek, hogy érvényt szereznek az amerikai rendelkezésnek. Különben ha szerez egy másik állampolgárságot ez a Rodman akkor már simán utazhat. Amerikai, japán és dél-koreai állampolgárok kivételével mindenki mást szívesen lát Észak-Korea. De ettől még az amerikaiaknak sem tilos odautazniuk, illetve tilos, de nem Észak-Korea tiltja meg. Az az elhunyt amerikai hallgató pedig nem tudott viselkedni, nem fogta fel, hogy csak vendégségben van. Ettől még persze nem kellett volna meghalnia, de nem is volt ártatlan úgyhogy mindkét fél hibás volt.
Ultima Ratio
2017. december 12. 16:16
Én simán engedném hogy menjen. Csak visszafelé nem.
spájdernecc
2017. december 12. 14:33
Pedig ez a két elmeroggyant régóta haverkodik. Igaza van a Féregnek, akár még jól is elsülhetne a dolog.
Gyéressy Károly
2017. december 12. 14:32
"Az Usa egy szabad ország volt addig, amíg az állampolgárai szabad mozgását el nem kezdték korlátozni." Igen. Észak-Koreában a lágeren belül szabad a mozgás. Nagy barom vagy Tunya. És teljesen komolytalan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!