Brit miniszter: Tudjuk, hogy mennyivel tartozunk az EU-nak

2017. szeptember 24. 11:59

David Davis a kilépési folyamat feltételeiről folyó tárgyalásokért felelős brit miniszter kijelentette: London tudja, hogy mennyivel tartozik EU-nak a Brexit után.

2017. szeptember 24. 11:59

London jórészt tudja, hogy milyen pénzügyi kötelezettségei lesznek az Európai Unióval szemben a brit EU-tagság megszűnése után – mondta vasárnap a Brexit, vagyis a kilépési folyamat feltételeiről folyó tárgyalásokért felelős brit miniszter.

David Davis a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában „nevetségesnek” minősítette a korábban nem hivatalosan felmerült értesüléseket, amelyek szerint az EU akár 100 milliárd eurós számlát is benyújthat a brit kormánynak a kilépési megállapodás fejében. Nyilvánvaló, hogy az EU „maximalista álláspontról” indult neki a tárgyalásoknak, de „ebbe az összegbe beletettek mindent, ami csak az eszükbe jutott” – fogalmazott a brit Brexit-miniszter.

Davis nem volt hajlandó számszerűleg meghatározni az EU-val szembeni brit pénzügyi kötelezettségeket, de kijelentette, hogy Londonnak erről „meglehetősen egyértelmű elképzelései vannak”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. szeptember 24. 19:36
Az angolok többsége szerintem már sajnálja a kilépést. És ki sajnálja leginkább nálunk? Orbán. Neki ugyanis erős támasz volt a különutas politikájához a brit EU-szkeptikus hozzáállás.
pemete jakab
2017. szeptember 24. 19:33
"Brit miniszter: Tudjuk, hogy mennyivel tartozunk az EU-nak" Majd hozzátette: de annyit nem fizetünk.
mokány
2017. szeptember 24. 16:18
A Dollárnak tartoznak azzal, hogy soha ne legyen Eurójuk. A londoni tőzsdén mindig Dollárban kell kereskedni az olajjal. Talán ez a kilépés fő oka. A többi meg színjáték.
drkovax
2017. szeptember 24. 13:41
A kilépés, az alapszerződés szerinti szabályozatlansága okán, 2019.03.29.-én bekövetkezik, akár van megegyezés, akár nincs. A britek a saját jogrendjüket egy nem túl hosszú és bonyolult törvénnyel működő képes állapotba tudják hozni. A tárgyalásokat utána is lehet folytatni, sőt, Brüsszel perelheti is a briteket, de már csak olyan fórumokon, amiket a britek is elfogadnak ... A gazdasági ügyekben lehet szívózni, de az az EU-nak is fájni fog (mert nyilván kölcsönös lesz, ha a Bizottság belekezd), márpedig akkor a Bizottságon is lesz nyomás, a megegyezés érdekében ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!