A kárpátaljai magyarok isszák a magyar politikai elit önzésének levét

2017. augusztus 10. 17:33

A kárpátaljai magyarságra természetes szövetségesként gondol Moszkva, hiszen közös az ellenség. Ezért ahol lehet, szítják a gyűlöletet.

2017. augusztus 10. 17:33
Momentum külpolitikai munkacsoport

„A kárpátaljai magyarságra természetes szövetségesként gondol Moszkva, hiszen közös az ellenség. Ezért ahol lehet, szítják a gyűlöletet: Kárpátalján is hasít az orosz propaganda, a kijevi kormányt mint fasiszta juntát emlegetik, ezt a retorikát pedig sajnos egynémely magyar szervezet is visszhangozza. Magyar nyelvű táblákat rongálnak, a magyarság Trianon-emlékezetéből űznek gúnyt, ezzel is erősítve azt az érzést, hogy Kijev nem szán helyet a magyaroknak Kárpátalján.

Sajnos ezt a cinikus orosz stratégiát eddig egyetlen rendszerváltás utáni magyar kormány sem tudatosította, ahogy nem dolgozott ki átfogó, hatékony tervet az ellensúlyozására sem. A Fidesz és Orbán Viktor külpolitikai dilettantizmusáról, rosszabb esetben a határon túli magyarok helyett Moszkva felé való elkötelezettségéről tanúskodik az, hogy a Krím elcsatolásának és a kelet-ukrajnai háború kitörésének idején kezdenek nemzetiségi autonómiát követelni a kárpátaljaiaknak.

Azzal, hogy nem részletezi, ez alatt mit értenek, illetve azzal, hogy az ukrán-magyar kapcsolatokat gyakorlatilag csak a kárpátaljai magyarság ügyében való lobbizásra sorvasztja, Orbán a Jobbik és más oroszbarát erők szakadár ideológiájára segít rá. Még aggasztóbb, hogy a magyar kormány partner Moszkva zsarolásában: egy-egy orosz tisztviselő látogatása nyomán el-elzárja a fordított irányú gázszállítást Ukrajna felé, ezzel kockáztatva, hogy szomszédainknak, velük kárpátaljai honfitársainknak se legyen mivel fűteni a téli hidegben.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. augusztus 11. 18:50
Ez a Momentum ugyanolyan tudatlan Kárpátalja ügyében, mint főnöke a tej árának és Józsefváros tereinek tekintetében. 1992-ben népszavazás volt a Kárpátalján és a beregszászi járásban az autonómiáról. Miután az ukránok, akiknek semmi közük a területhez, úgy csináltak mintha elfogadnák az autonómiákat, a magyar kormány aláírta az államközi alapszerződést és elismerte ezt a soha nem volt "államot". Az ukránok meg nem adtak autonómiát, a magyar parlamentben meg az MDF hazaáruló fel az SZDSZ-szel ratifikálta a szerződést. Monentum ebből a tárgyból is elégtelen. Az olimpiát meg nem felejtjük!
Tehetős Totó
2017. augusztus 11. 12:39
A kárpátaljai magyarok az igazságtalan békekötések és sorsfordulók levét isszák (akárcsak mi erdélyiek, a felvidéki s délvidéki, őrvidéki testvéreink). Elképesztő, hogy milyen "törvényes" alapon jutott Kárpátalja a sosemvolt , vagy aligvolt Ukrajához. Ez a hálátlan fajzat elfelejti, hogy Magyarország ismerte el először államát hivatalosan, mikor mások még hezitáltak. De ahogy létrejöttek, úgy tűnnek majd el a süllyesztőben. Isten ne legyen irgalmas hozzájuk! Ami a momentán még mocorgó momentumosokat illeti? Csak a szokásos hazaárúlok, nemzetgyalázok...több nemzedék óta. Nihil novum sub sole.
Csigorin
2017. augusztus 11. 10:37
Tipikus aldozathibaztatas. A magyarok tehetnek rola hogy elnyomjak oket mert nem eleg szolgalelkuek. A megeroszakolt tehet rola ha faj hogy megbasszak, miert nem vesz vazelint.
annamanna
2017. augusztus 11. 06:43
Inkább ezt a cikket ajánlom, érdekesebb és autentikusabb: http://www.karpatalja.ma/karpatalja/nezopont/a-lojalis-pragmatikusok-csak-elni-akarnak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!