Kína már egy Észak-Korea elleni amerikai támadásra készül

2017. július 25. 11:57

Egy lehetséges amerikai katonai beavatkozásra készülve Kína megerősíti az Észak-Koreával közös határát – írja a Wall Street Journal. Az amerikai üzleti lap információi szerint a kínai hadsereg alaposan megerősítette a több mint ezer kilométer hosszú határszakaszt.

2017. július 25. 11:57

Drónokat, légi szállítású egységeket és gyalogságot telepít Kína az Észak-Koreával közös határszakaszára. Az ázsiai nagyhatalom egy lehetséges Észak-Korea elleni amerikai támadásra készül – írja a Wall Street Journal. Az amerikai lap információi szerint a kína hadsereg jelentősen megerősítette a több mint ezer kilométeres észak-koreai határszakaszt, a környéken élő civil lakosságnak pedig bunkereket építenek.

Kína már többször, több fórumon kiemelte: az észak-koreai kérdésben nem lehet opció a katonai megoldás, ezért a pekingi kormány igyekszik egyéb eszközökkel nyomást gyakorolni Phenjanra. A kínai vezetés a szénimport leállításával például korábban elvágta a diktatórikus rezsimet a legfontosabb bevételi forrásától. 

Szakértők szerint egy esetleges amerikai katonai támadás miatt Kínának jelentős menekülthullámmal kellene szembenéznie. Kína ugyanakkor önmagára nézve is fenyegetésnek tekintené, ha amerikai rakéták csapódnának be a határai közelében, így az sem teljesen kizárt, hogy a konfliktus eszkalálódik, és közvetlen amerikai–kínai összecsapás alakul ki belőle. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. július 25. 16:11
Lenyugodhatnanak a picsaba
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. július 25. 16:07
Van egy olyan érzésem, hogy Kína a nevető harmadik szerepére készül
Kovács József
2017. július 25. 15:13
össze kéne állni ezekkel a vágottszeműekkel, azt' közel keletre lőjék amit lőni akarnak
Akitlosz
2017. július 25. 15:11
"Szakértők szerint egy esetleges amerikai katonai támadás miatt Kínának jelentős menekülthullámmal kellene szembenéznie." Hogyhogy, hát nem a déli szabad világra vágynak az északiak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!