Tüntetőkkel verekedtek össze Erdoğan testőrei Washingtonban

2017. május 17. 10:46

A kurd Demokratikus Unió Párt zászlaja bőszíthette fel Erdoğan testőreit, akik aztán összeverekedtek a török nagykövetségénél tüntetőkkel. A balhéban kilencen megsérültek, közülük ketten súlyosan és két embert letartóztattak.

2017. május 17. 10:46

Nem múlt el balhé nélkül Recep Tayyip Erdoğan török elnök amerikai látogatása: a washingtoni török nagykövetségnél összeverekedtek a tüntetők és Erdoğan testőrei. A verekedésben kilencen megsérültek, ketten közülük súlyosan, őket kórházba kellett szállítani. A balhé miatt két embert letartóztattak. 

A szemtanúk szerint a verekedés akkor tört ki, amikor Erdoğan testőrei rátámadtak a kurd Demokratikus Unió Párt zászlóját tartó demonstrálókra.

Az NBC televízió szerint egyébként maga a török elnök is az épületben volt az incidens alatt

A rendőrség részleteket egyelőre nem közölt, csak annyit, hogy két csoport között tört ki a verekedés, a két letartóztatott egyike pedig a gyanú szerint rátámadt egy rendőrre.

Az eset aznap történt, amikor Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban találkozott Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel – írja a The Guardian.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. május 17. 14:39
cigányok menni Amerika.
bunko_jobbos
2017. május 17. 11:09
Milyen szakmai színvonalon áll az a testőr, aki a rábízott feladat (ti. a célszemély védelme) helyett verekszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!