Le Pen és a báb

2017. április 24. 09:46

Le Pen-el nem az volt a baj, hogy szélsőjobboldali, a gondot EU-szkepticizmusa jelentette, és az, hogy ellenzi a migráns-betelepítést.

2017. április 24. 09:46
Máté T. Gyula

„A Macron-projekt ekkor kapott prioritást. Fiatal, franciásan jóképű, tud beszélni. Szocialista miniszter volt, de a gazdaságot irányítva »üzletbarát reformokat« hajtott végre. Ami még fontosabb, a mi kutyán kölyke, benne meg lehet bízni. Macron ugyanis a Rothschild & Cie Banque nevű pénzintézményből érkezett a politikába. Ennél több biztosíték nem kell. Sorosnak sem…

A »demokráciavédő« projekt sikeréhez persze először rombolni kellett. A szocialistákon nem volt mit, a vérkorrupt, baloldaliságot még hírből sem ismerő Hollande-kormányzathoz képest még Gyurcsány is egy kisinas volt. A szocialisták ahhoz kellettek, hogy Macron tőlük látványosan elhatárolódjon. Ő lett a »tiszta kéz«, miközben ő vezényelte le az összes korrupciós ügyet. A hazai párhuzamnál maradva: olyan, mint Bajnai, csak nem az amatőr, hanem a profi ligában.

Ezután ki kellett ütni a versenyből a hagyományos jobboldal jelöltjét, François Fillont. Nem volt nehéz ügy, ők is tettek elég szívességet Fillon-nak, a volt kormányfő is nekik. A baráti sajtónak átadni a megfelelő aktákat – nos, ehhez még kézügyesség sem kellett. Ráadásul Fillon is tudta, hogy nem tiltakozhat, voltak még bőven dokumentumok.

Innentől kezdve csak középre kellett »pozícionálni« a Rothschildok üdvöskéjét, megteremteni a pártok felettiség mítoszát, az igazi europer szakértő, a jobb és baloldali játszmákon továbblépő civil szerepkörét. Egyfajta „rendszeren kívüli” jelöltként állították be, elkerülendő egy Hillary Clinton féle blamázst, ahol a régi elitből kiábrándult szavazók döntöttek. Szerveztek alá egy mozgalmat is, az jó lesz majd a nyári parlamenti választásokra is.

De kellett még egy biztosíték. Ez lett Jean-Luc Mélenchon, a »radikális baloldal« jelöltje. Egy, a Francia Kommunista Párt által támogatott elnökjelölt a multinacionális tőke, a mainstream elit, a Sorosok és Rothschildok érdekében? Abszurd, elsőre. Csakhogy az FKP már annyira kommunista, mint az MSZP, Mélenchon pedig szidja ugyan az EU-t, de emberei Brüsszelben a megrendelésnek megfelelően teljesítenek.”

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. április 24. 20:53
Egy dolog valahogyan hiányzik. Fillon óriási öngólt rúgott azzal, hogy keresztény politikusként elintézte, hogy feleségét és gyermekeit alibiállásban "foglalkoztassák". Ha ez nincsen, ő nyer és Macron nincsen (futottak még)....Le Pennel meg inkább az a baja a franciáknak, hogy nem tudják, hogy pontosan mit szeretne, az sem biztos, hogy ki akarna lépni, csak a pénznem változtatása valószínű. A kilépés komolyabb támogatottsága egyébként egyáltalában nem biztos, hiszen látják azt, hogy az UK egy évvel a Brexit után is csak készülődik és gyakorlatilag nem tudják azt, hogy mit csináljanak. Más lenne a helyzet, ha ott flottul, jól előkészítetten mennének a dolgok.
zolizolizoltan
2017. április 24. 15:50
Jó írás. Macron hazudik a kampányban és a következő ciklusban egészen biztosan nagy felfordulást csinál neoliberális politikájával. A franciáknak is tele van a hócipőjuk a német gazdasági diktátummal. A következő ciklusban az lesz a fő kérdés az EU-ban, hogyan lehetne a német tőkét úgy megszelidíteni, hogy az EU nem essen szét. Mindkét jelölt erre alkalmatlan. Macron nem fogja a németeket megszelídíteni, Le Pen pedig szét akarja rúgni az EU-t. Macron meg fogja csinálni Le Pen elnökségét ugyanúgy, ahogy Gyurcsány csinálta meg Orbán miniszterelnökségét. Mikor lehetséges az oligarchia uralmát megtörni Európában, mert ez az EU rákfenéje.
andris89
2017. április 24. 13:59
amikor ifj. thürmer rotschildozik és kommunistázik egyszerre, teszi mindezt a fideszes felszopók legnagyobb megelégedettségére, akkor azért :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Berecskereki
2017. április 24. 11:47
A média napjainkban a franciai választásokkal van tele, pedig az olaszországi események alakulása sokkal fontosabb és következménye se elhanyagolható. Erről szól Káncz Csaba jegyzete, amely itt olvasható; http://privatbankar.hu/makro/olaszorszag-orvenyben-az-euronak-es-a-nato-nak-is-bucsut-intenek-306600
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!