Utcán ünnepelték az amerikai kubaiak Fidel Castro halálát

2016. november 27. 09:59

Miami Little Havana negyedében, ahol az USA-ba menekült kubaik nagy része él, szinte fesztivál hangulat alakult ki a diktátor halála miatt.

2016. november 27. 09:59

Little Havanában, Miamiban él az Egyesült Államokba disszidált kubaiak nagy része, több mint egymillió kubai. Évtizedeken át ez a negyed volt a Castro-ellenes érzelmek központja. Ünnepléssel fogadták az utcákon Fidel Castro halálhírét, Little Havana utcáin igazi fesztivál hangulat alakult ki.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. november 28. 10:39
Oruljetek szanalmas keselyuk, nem sokaig fog tartani a vigassagotok.
Strassnoff Ignác
2016. november 27. 22:40
Gondolom nem tűnt fel nekik, hogy most is egy Castro a főnök, csak ezt Raulnak hívják. A rendszer sem dőlt meg, csak enyhül abban a szép lassú tempóban, ami már Fidel idejében elkezdődött. Castro jó volt, vagy rossz, mindegy, de egy legenda marad. Kubáról 100 év múlva is az első 3 szentség közt jut majd az emberek eszébe. Szivar, rum, Castro. Egyébként szerintem ez nem feltétlenül van szoros összefüggésben a komcsi eszmékkel. Nem hinném, hogy Kuba 99%-a, meg a világon még sok-sok 10 millió ember, aki rajong Ernesto Guevaráért mind a kommunizmus híve lenne. Egészen mást tisztelnek benne. Jóval szolidabb mértékben, de talán Castroval is ez a helyzet. Vannak országok, ahol nem feltétlenül ássák ki (Nagy bátran.) a halott ellenfelet a sírjából. (Gondolom míg élt, milyen bátor ellenzékiek lehettek ezek az amatőr sírásók...) Franco lelkén rengeteg spanyol halála szárad,a monumentális sírja mégis háborítatlan. Tudnak viselkedni... Szóval mindegy, kinek mennyi igaza van, rugdalni a döglött oroszlánt elég szánalmas és visszataszító dolog.
Harangláb
2016. november 27. 10:53
Érthető az öröm, de számítsatok rá, nemsokár a keményvonalas kubai kommunista vezetők ráébrednek, hogy ők tulajdonképpen demokraták, és a piacgazdaság milyen jó dolog is... ...Aztán amíg a nép ünnepli a demokráciát, ők a háttérben pillanatok alatt lenyúlják a kubai nép vagyonát, ahogy nálunk tették a makkos cipőbe bújt komcsi privatizátorok...Utána meg majd mutogatnak a demokratikusan megválasztott kormányra, hogy minden bajnak, nehézségnek ő az oka...
Mr. Black
2016. november 27. 10:29
https://www.youtube.com/watch?v=ZK926hGidhc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!