Szíria: A fegyverszünetig még szétlövik egymást a felek

2016. szeptember 10. 17:46

Megszületett ugyan az orosz-amerikai megállapodás a szíriai rendezésről, az oroszpárti kormánynak és az amerikaiak által támogatott ellenzéknek a hétfői fegyverszünetig még bőven van ideje lőni egymásra.

2016. szeptember 10. 17:46

Intenzív harcok folynak továbbra is Aleppóban a várost védő szíriai ellenzékiek és az ostromló Aszad-rezsim között. A szíriai felkelők utolsó bástyája Aleppo, az Aszad-rezsim a vele szövetséges orosz hadsereggel és az iráni síita milíciák minden megtesznek, hogy a hétfő napnyugtakor életbe lépő tűzszünet előtt kivéreztessék a szunnita lázadókat. John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter péntek esti genfi megállapodásában ugyanis nem határoztak azonnali fegyvernyugvás felől tudósít az Euronews.

A népirtással vádolt Aszad-rezsim támogatója Oroszország és továbbra is segíti szövetségesét, hogy az ország felett visszaszerezze az irányítást. Az Egyesült Államok szabadulna a diktátortól, ám az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harc is fontos számukra és ebben meg tudtak állapodni az oroszokkal. Aaz Iszlám Állam bázisai és az An-Núszra Front dzsihadistái ellen indított támadásokat mostantól összehangolják .

A legnagyobb mérsékelt ellenzéki mozgalom a Szíriai Felszabadítási Hadsereg képviselője azt mondta, hogy nem remélnek túl sokat a bejelentett tűzszünettől. Az Azsad-rezsim és az orosz hadsereg nem fogja tartani magát a megállapodáshoz szerintük, ami abból is látszik, hogy a bejelentés után órákkal is bombázták őket.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. szeptember 11. 07:15
Tudtuk, hogy ez így van, de ilyen leplezetlenül ritkán mutatkozik a nagyhatalmi arrogancia egyezkednek egy ország sorsáról anélkül, hogy kérdezné őket valaki.
Szarföldi
2016. szeptember 11. 06:47
Az Egyesült Államok megkezdte Kelet-Európa megszállását Ezzel egyidőben az Egyesült Államok hadserege erődemonstrációba kezdett a kelet-európai térségben. Ennek keretében nehézfegyvereket halmoz fel Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és a balti térség országaiban http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/24/az-egyesult-allamok-megkezdte-kelet-europa-megszallasat
Békanász a hasadon
2016. szeptember 10. 20:44
A moszkovita Thürmer elmehet a büdös kurva anyjába. TANULSÁGOK A KMP TÖRTÉNETÉBŐL 1. Internacionalizmus nélkül nincs kommunista párt. 2. A magyar kommunista mozgalom harcának kiemelkedően szép példája a magyar kommunisták részvétele a spanyol polgárháborúban. 3. Mártírjaink emlékét őrizni kötelessége a Munkáspártnak. http://www.aszabadsag.hu/cikkek/2010/31/tortenelem.htm
Akitlosz
2016. szeptember 10. 20:07
Undorító propaganda adó ez az euronews.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!