Már idén életbe léphet a párizsi klímaegyezmény

2016. szeptember 22. 09:51

Az ENSZ székházában harmincegy ország írta alá a párizsi klímaegyezményt szerdán, így hatvanra nőtt az egyezményhez csatlakozók száma. Egyre többen csatlakoznak az egyezményhez, így hamarosan életbe léphet a megállapodás.

2016. szeptember 22. 09:51

A klímaegyezmény életbe lépéséhez el kell érni, hogy az aláírók feleljenek jelenleg az üvegházhatású gázok kibocsátásának 55 százalékáért. Ehhez még 7,5 százalék hiányzik, ami viszont még idén meglehet, ugyanis Franciaország és Kanada is jelezte csatlakozási szándékát – számol be a Euronews.

Az előző év decemberben Párizsban megrendezett csúcson elfogadott keretmegállapodás céljai között van, hogy a felmelegedés legfeljebb 1,5 Celsius fokos legyen. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. szeptember 23. 17:28
http://met.hu/idojaras/elorejelzes/valoszinusegi/ Tessék az okosoknak megnézni, hogy egy tíznapos előrejelzés mekkora bizonytalansággal mutat a várható érték körüli tartományban!! TÍZ NAP!!! NEM EGY ÉV MÚLVA!! Hogy a francba képes bárki is megmondani, hogy ha TÍZ NAP MULVA az előrejelzés hibája +- 3-4 fok, akkor egy NEMLÉTEZŐ átlaghőmérsékleté hogy lesz a várhatő 1-2 fokos állítólagos "emelkedés" hiteles és mérhető??? SEHOGY!
bölcsuhú
2016. szeptember 23. 16:00
Érdekes egy egyezmény ez! Miközben senki sem tudja, hogy a Föld klímája hogyan alakul a következő száz és ezer években, mégis mire készítik fel az emberiséget? Ugyanis mióta létezik meteorológiai megfigyelés ismert, hogy a mérsékelt égövön még soha nem alakult előreláthatóan az éghajlat, még szinte soha sem volt két egyforma év. De homlokegyenesen eltérő bőven. Miből gondolhatja bárki, hogy ha kevesebb szenet, olajat, benzint, fát égetünk akkor az globálisan befolyásolja az éghajlatot? Rég óta tudjuk, hogy a különböző jellegű területek klimája is eltérő (mikroklima). Más az erdőé, más a tengerparté, más a nádasé vagy a szteppé, stb. Ezen tudunk változtatni, ha lecsapoljuk a mocsarat, vagy viztárolót hozunk létre. De csak lokálisan s a helyi mikroklímát. Ahogy a településeken is melegebb télen a levegő mint külterületen, ez a városi mikroklíma. De a klíma az óceánok és szárazföldek felett kialakuló légáramlatok jellegétől függ! Azt hogy akarnátok befolyásolni? Miért akarjátok az emberiséget elhülyíteni áltudományos maszlagokkal? Jól megfizetik az érdekeltek?
krakken96
2016. szeptember 22. 16:04
1,5 C t mostanában fogjuk elérni.Ez az egész egy vicc,tavaly is ezt mondtam ,jövőre is ezt fogom mondani.
George Soros 2.0
2016. szeptember 22. 15:38
Fasz ki mun megint böfögött egyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!