Európai terrortámadások veszélyére figyelmeztet az amerikai külügyminisztérium

2016. május 31. 20:32

A franciaországi foci EB-t és a lengyelországi katolikus ifjúsági világtalálkozót emelte ki a két, terrorizmus által legfenyegetettebb helyként az amerikai külügyminisztérium figyelmeztetése.

2016. május 31. 20:32

Figyelmeztetést adott ki kedden az amerikai külügyminisztérium, melyben arra hívják fel az amerikai állampolgárok figyelmét, hogy nyáron Európa-szerte számítani lehet terrortámadásra.

A külügyminisztériumi figyelmeztetés különösen két európai rendezvényt emel ki a terroristák potenciális célpontjaként: a katolikus egyház ifjúsági világtalálkozóját július végén Lengyelországban és a június 10-én kezdődő, egy hónapig tartó labdarúgó Európa-bajnokságot Franciaországban. A felhívás kitér arra, hogy a terroristák a tömegrendezvényeket, a turisták által látogatott helyeket, éttermeket, bevásárlóközpontokat és a tömegközlekedést vehetik célba.

„Az Európába látogató nagyszámú turista a nyári hónapokban kiemelt célpontot jelent a nyilvános helyeken, elsősorban is különböző rendezvényeken támadásokat tervező terroristák számára” – fogalmaz az amerikai külügyminisztérium figyelmeztetése.

A külügyminisztérium ugyanakkor megjegyzi azt is: az európai illetékes szervek továbbra is lépéseket tesznek a terrortámadások megelőzése érdekében, s ebben az amerikai külügyminisztérium szorosan együttműködik velük. A tárca azt is tudatta, hogy a figyelmeztetés augusztus végéig marad érvényben.

Az NBC televízió ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra: Franciaországban a tavaly novemberi párizsi terrortámadások óta rendkívüli állapot van érvényben, s a francia elhárítás vezetője, Patrick Calvar a múlt héten a francia parlament védelmi bizottsága tagjaival közölte, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet várhatóan terrortámadásokat hajt végre Európában, az egyik célpont pedig egyértelműen Franciaország.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. június 01. 07:48
FIDESZ/DSZ-es MAFFIA világ 2016: „A Privát Kopó információja szerint 2014 júliusában feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amelyben a feljelentő azt állította, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) VII. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen személyazonosságú rendőrei úgymond „védelmet” biztosítanak a kerületben működő Halló Bár számára, ennek keretében a rendőrök a razziák időpontjairól előre tájékoztatják az éjszakai szórakozóhely vezetőit. A feljelentő előadta azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által a bárban folytatott adóellenőrzéseket követően (a szolgálat befejezése után) visszamennek a vendéglátóhelyre, ahol ingyen ehetnek, ihatnak, valamint - ellenszolgáltatás nélkül - igénybe vehetik az ott „erotikus táncosként” dolgozó lányok szexuális szolgáltatását. A feljelentő kitért arra is, hogy a bárban kábítószer terjesztése és prostitúció elősegítése zajlik, erről egy rejtett technikával készült hangfelvételt is átadott a nyomozóhatóságnak, amelyet az egyik „táncos lány” készített a szórakozóhely vezetői által tartott egyik „eligazításon”.” privatkopo.hu
kuwiq
2016. május 31. 23:07
Ne már, pont a foci eb lenne célpont, meg a lengyel kaotikusok. Ki hitte volna, szerintem a franciáknak is csak most nyílt fel a szeme. Kösz, USA, nélkületek ki tudja, hol tartanánk?
tyIer durden
2016. május 31. 21:12
Az EB tökéletes célpont a terrorista patkányoknak. Sajnos minden bizonnyal ki is fogják használni. Nagyon meglepődnék, ha nem lenne öldöklés - a kérdés csupán az, hogy mekkora és milyen formában.
Crüwel
2016. május 31. 21:03
Ezt magyar bizt.polosok már kb. 1 éve mondják. Azért remélem valami konkrét infót is kaptunk,végre legyen valami haszna annak ,hogy keresztbe hosszába lehallgatják Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!