Olaszország: Renzi pártja még mindig a legnépszerűbb

2015. június 01. 08:32

Az olasz helyhatósági választások első, nem hivatalos exit poll eredményei szerint a miniszterelnök, Matteo Renzi pártja, a Demokrata Párt továbbra is a legtámogatottabb politikai tömörülés Itáliában.

2015. június 01. 08:32

Hét tartományban és több mint hétszáz önkormányzatban az olasz szavazók közel fele voksolhatott, ezért tekintenek tesztként a kormány megítélését illetően az eredményekre Itália szerte.

Renzi balközép pártja számára többséget vetítenek előre az első eredmények a hétből öt régióban, és szoros a szavazatszerzési arány azokban a régiókban is, ahol erősebb a verseny a jobbközéppel, így Liguriában és Campaniában.

Silvio Berlusconi és pártja, a Forza Itália számára ez a helyhatósági választás a visszakapaszkodás utolsó esélye lehet elemzők szerint, de az első adatok arra engednek következtetni, hogy a párt hanyatlása folytatódik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!