Humanitárius segélyt oszt Obama az Iszlám Állam által elüldözötteknek

2015. április 14. 19:01

Kétszázmillió dolláros amerikai humanitárius segélyt kapnak az Iszlám Állam terrorszervezet által menekülésre kényszerített családok, jelentette be Barack Obama amerikai elnök kedden, miután Washingtonban, a Fehér Házban fogadta Haider el-Abádi iraki miniszterelnököt.

2015. április 14. 19:01

Obama hangozatta, hogy az iraki erők kiképzettsége és felszereltsége javult Abádi hét hónappal ezelőtti megválasztása óta. Rámutatott, hogy Irak és az amerikai vezetésű koalíció az Iszlám Állam által elfoglalt területek egynegyedét visszahódította a közel-keleti országban. Abádi kijelentette, az IÁ elleni háborút iraki vérrel fogják megvívni, a koalíció támogatása mellett. Mint mondta, arra törekszik, hogy kormányzati ellenőrzés alá vonja az az összes fegyveres erőt Irakban, és ígéretet tett arra, hogy zéró toleranciát fog gyakorolni az emberi jogok megsértésének ügyében.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen harcoló külföldi feleknek tiszteletben kell tartaniuk Irak szuverenitását, jelentette ki kedden Barack Obama. Mint mondta, vendégével részletesen megtárgyalta Irán Irakban játszott szerepét. Hangsúlyozta, hogy biztosítani kívánja az iraki erők sikerét, de kitért annak megválaszolása elől, hogy Washington szándékozik-e Apache típusú helikoptereket szállítani Iraknak.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. április 14. 19:12
Detroit meg rohat széjjelfele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!