Lecsapott az USA légiereje az Iszlám Állam vezetőire

2015. január 20. 11:04

Lecsapott az USA légiereje az Iszlám Állam vezetőinek gyűlésére, több forrás szerint a terrorista csoport vezetője, Abu Bakr al-Baghdadi is súlyosan megsérült – írja a Daily Mail. A támadásban egyes tanúk szerint egy tucat ember halt meg, a kórházakat ellepték a sebesültek.

2015. január 20. 11:04

Lecsapott az Iszlám Állam vezetőire az amerikai légierő, több forrás szerint Abu Bakr al-Baghdadi fővezér is súlyosan megsérült – írja a Daily Mail szemtanúkra és kormányzati forrásokra hivatkozva. A vezetők a szír határ melletti al-Qaimban gyűltek össze, mikor az Egyesült Államok repülői lecsaptak. A jelentések szerint egy tucat ember meghalt, sokan pedig súlyosan megsérültek. A kórházakat ellepték a sebesültek.

Abu Bakr al-Baghdadi, aki minden muszlimok kalifájának kiáltotta ki magát, az iraki háború idején amerikai fogságba esett, elengedése után több dzsihádista alakulat egyesítésével hozta létre az Iszlám Államot. A csoporthoz kötődő Twitter-fiókok tagadták, hogy al-Baghdadi súlyosan megsérült volna.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. január 20. 22:07
Egyébként mi van a mandival? Meghülyültek? Ez egy majdnem két és fél hónapos cikk: November 8th 2014
magnamater
2015. január 20. 18:43
Nekem gyanús ez az ügy, honnan tudták volna pontosan, hol van egy gyűlés, lecsaptak oda, ahol sokan voltak.
Locassen
2015. január 20. 15:30
Izé, az amúgy feltűnt valakinek, hogy ez a bejegyzés egy 2014. novemberi cikkre hivatkozik? Gyanús is volt a dolog, mert mintha egyszer már súlyosan megsebesült volna a "kalifa", kétszer ugyanabba a rakétába meg ritkán lépnek bele. Nem kéne olyan sokat gombázni a szerkesztőségben:)
balbako_
2015. január 20. 15:08
Ilyenkor elsunnyogják, hogy ja még volt 200 polgári áldozat is asszonyok, gyerekek akiknek a rokonai meg azonnal jelentkeznek öngyilkos merénylőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!