Alstom-botrány: rekord összegű büntetést róttak ki a cégre Amerikában

2014. december 23. 12:31

Négy ország helyi tisztviselőit vesztegette meg az Alstom. Az amerikai igazságügyi minisztérium az eddigi legnagyobb pénzbüntetést rótta ki a cégre – írja a VS.

2014. december 23. 12:31

Korrupció vádja miatt 772 millió dollárra büntették az Alstomot az Egyesült Államokban. A Washington Post szerint a cég Indonézia, Egyiptom, Tajvan és a Bahamák helyi tisztviselőit 75 millió dollárral vesztegette meg, hogy ezáltal erőművek építésére szóló beruházásokra tegyen szert. Közel 4 milliárd dollár értékben jutott megbízásokhoz – írja a VS.

James M. Cole amerikai igazságügyi miniszterhelyettes „mélységükben és kiterjedtségükben egyedülállóak”-nak nevezte az Alstom ügyleteit. A rekordnak számító összeget a francia gyártó fő tulajdonosának, az amerikai General Electricnek kell kifizetnie.

A Budapesti metróvonalak új szerelvényeit szintén az Alstom szállította.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
master of robin
2014. december 23. 13:57
Ez nálunk nem fordulhatna elő!
világbéka
2014. december 23. 13:26
Tilcsákki.
berzsian56
2014. december 23. 13:16
És Demszkáj Gábor, meg a négyes metró miért hiányzik erről a listáról? Esetleg lejárt az elévülési idő?
ciseaux
2014. december 23. 12:58
Nicsak, nicsak! Most, hogy a francia állam engedélyezte az Alstom (francia-brit cég) energia ágazatának eladását a General Electic-nek (erőművek, turbinák), BUMMMM!, a világ második legnagyobb mozdony-wagon-metróépítőjét azonnal szétlövik!...mert korrupt???? Nem sokrára Magyarországnak kell majd fizetnie 30 milliárd dollárt a GE-nek, mert nem ők, hanem az oroszok nyertek a pályázat nélküli tenderen, és a GE elesett a profitjától....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!