Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az Európai Parlament épületében tüntettek a kurdok

2014. október 07. 12:46

Néhány tucat kurd tüntető jutott be az Európai Parlament épületébe kedden. A tüntetők azt követelték, hogy az EU segítsen a kurdoknak az Iszlám Állam elleni harcban, valamint Abdullah Öcalan Törökországban fogva tartott kurd vezető mellett demonstráltak.

2014. október 07. 12:46

Abdullah Öcalan Törökországban fogva tartott kurd vezető mellett tüntetők jutottak be kedden délelőtt az Európai Parlament brüsszeli épületébe, akik egyúttal azt követelték, hogy az Európai Unió segítsen a kurdoknak az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet elleni harcban.

A néhány tucat tiltakozó Öcalan arcképével ellátott zászlókkal és az Öcalan és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) által alapított úgynevezett Kurdisztáni Közösségek Uniója lobogójával gyakorlatilag elfoglalta ez Európai Parlament központi épületének fő közlekedő folyosóját, amely összeköti egymással a komplexum különböző részeit.

Nem világos, hogy a tiltakozók hogyan tudtak bejutni az épülete, amelynek bejáratánál nem sokkal később több kisbusszal jelent meg a belga rendőrség, és lezárta az épület bejáratait.

A European Voice című lap helyszíni tudósítása szerint a tiltakozók követelték, hogy az Európai Unió segítsen a kurdoknak az Iszlám Állam elnevezésű muszlim szélsőséges szervezet ellen folytatott harcban, és nem akartak távozni. A tiltakozók végül rendbontás nélkül, önként elhagyták az épületet, miközben azt kiabálták: „ISIS!” „Terroristák!” és „Szabad Kurdisztánt!”.

Szemtanúk szerint a tiltakozók békések voltak.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 07. 15:59
Hegyirablók.
thymian
2014. október 07. 15:01
Ezt kéne a felvidékieknek és az összes elszakított területen élő magyarnak is tennie, ha autonómiát akarnak.
Akitlosz
2014. október 07. 14:33
Tudok pár országot, amelyek kifejezetten ellenérdekeltek a szabad Kurdisztánban. Irak, Irán, Törökország, Szíria. Támogatót pedig egyet sem, az EU és tagállamai sem akarnak Kurdisztánt. Már csak az országhatárok megváltoztathatatlanok dogmájukhoz való beteges ragaszkodás miatt sem.
kjkj945
2014. október 07. 13:29
Kur D .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!