A nagy szennyezők el sem mennek a klímacsúcsra

2014. szeptember 23. 17:24

A legtöbb káros anyagot kibocsátó államok közül sem Kína, sem India, sem Oroszország nem vesz részt a klímacsúcson New Yorkban.

2014. szeptember 23. 17:24

Öt évvel ezelőtt a koppenhágai, tavaly pedig a varsói klímacsúcs is kudarca fulladt: most New Yorkban ülnek össze a világ vezetői, hogy előkészítsenek egy egyezményt az üvegházhatású gázok kibocsátásának korlátozásáról.

Amit ma nem teszünk meg a klímaváltozás ellen, annak az árát mi fogjuk megfizetni. A jövő generációja miatt figyelemmel kell lennünk a környezetre, a közösségekre és a gazdaságra. Hiszen ez a mi Földünk, a mi Világunk. Ez egyszerre morális és politikai felelősség is” – mondta az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun a Euronews-nak.

Idén várhatóan minden korábbi rekordot megdönt majd az üvegházhatású gázok kibocsátása a világon. Ezért a legtöbben Kínát hibáztatják, azonban más nagy szennyezők, például az Egyesült Államok sem írt alá több, a széndioxid-kibocsátás csökkentéséről szóló megállapodást.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bankkárkormány
2014. szeptember 24. 08:01
Kína, sem India, sem Oroszország Igazuk is van, ez nem lehet véletlen Ez a válasz Ukrajnára Mindhárman BRICS országok sz@rnak a nyugatra, majd ők szövetkeznek és lenyomják őket gazdaságilag
Bankkárkormány
2014. szeptember 24. 07:57
satman1 gratula a kíválló és tárgyilagos elemzésre!
Bankkárkormány
2014. szeptember 24. 07:55
Arlet "Arlet: "A szemetek! Miattunk csökkent tíz méterre a látótávolság a kínai nagyvárosokban a szmogtól. Nem a kínaiak miatt, miattunk. Szégyelljük magunkat itt a hanyatló nyugaton, mert minden miattunk van!" Arlet szinte minden kommentje bicskanyitogató Eggyire aljas midó férget még nem láttunk Cinikus, lelkiismeretnélküli, hazug és öntelt. Szégyeljétek magatokat!!! Igen mert a kinai rabszolgák munkájából van a jólétetek. Ha egy német rakná tervezné a TV-det akkor nem 1-2 ezer lenne a legolcsóbb hanem fél millió
Bankkárkormány
2014. szeptember 24. 07:52
Arlet: "A szemetek! Miattunk csökkent tíz méterre a látótávolság a kínai nagyvárosokban a szmogtól. Nem a kínaiak miatt, miattunk. Szégyelljük magunkat itt a hanyatló nyugaton, mert minden miattunk van!" Nem, miattatok, mocskos midó nagytőkések és pártolóik akiknek csak az extraprofit számít. Ti gyártotattatok gyerekekkel 6.5 dollárért iPhone-t Kinában aztán adtátok 1500-2Ezer dollárért ( most is ~200ezer felett van egy föggetlen) Ezért volt egy időben egy szar telefon és PC gyártó Apple a legértékesebb cég a világon, 600 Milliárd dolláros becsült értékkel, megelőzve olyan cégeket mint az Exxon Mobil vagy a Shell akiknek 10ezernyi fúrótornya és tankere van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!