Először közelített meg egy űrszonda egy üstököst

2014. augusztus 09. 11:35

A Rosetta űrszonda a tervek szerint egy évig fog együtt repülni egy üstökössel. Az üstökösök sokat elárulnak a Naprendszer fejlődéséről, ezért fontos ez a projekt.

2014. augusztus 09. 11:35

A Rosetta űrszonda egyik egysége a tervek szerint novemberben le is száll majd az üstökösre, hogy még több információt gyűjtsön. Az üstökös olyan molekulákat hordoz, amelyek már a föld keletkezésekor is léteztek, így sok mindent elárulhat a Naprendszer fejlődéséről – mondta az egyik tudós a Euronews-nak.

A szondának tíz évig tartott az útja az üstököshöz, míg más szondáknak a teljes küldetése véget ér ennyi idő alatt. Nem csoda, hogy a tudósok „olyan lelkesek, mint a gyerekek Karácsonykor. Ez valóban történelem” – mondta Paolo Ferri.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2014. augusztus 09. 20:35
Ahelyett, hogy az üstököst mutatná folyamatosan, bizonyos úriemberek magyarázkodásit kell néznük.
bloki
2014. augusztus 09. 14:52
A cím hibás, pongyola. A Halley-üstököst több náció több űrszondája is megközelítette. Nyolcvanas évek. Értelemszerűen ez az utóbbi eset, a technológiai fejlődés miatt is, mégis nagy fegyvertény, főleg, ha sikerül a landolás is.
A cigányság csak kolonc a nemzeten
2014. augusztus 09. 11:55
a cím egy baromság http://en.wikipedia.org/wiki/NEAR_Shoemaker http://en.wikipedia.org/wiki/Hayabusa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!