Miért nem lehet felszámolni a Hamászt?

2014. július 23. 11:12

Ha Egyiptomnak sikerült felszámolnia a Muzulmán Testvériséget, Izraelnek miért nem megy?

2014. július 23. 11:12
Jászberényi Sándor

A kérdés, amire nem tudok válaszolni a következő. A világ egyik legfejlettebb hadseregével rendelkező demokráciája miért nem tudja felszámolni azokat a politikai platformokat, melyek a létezésére törnek egy megindított invázió során. Miért még mindig Iszmáil Háníja a Gázai Övezet elnöke, Khálid Bátcs az Iszlám dzsihád műveleti főnöke, miért vannak ezek az emberek még mindig szabadlábon.

Mert nem az összes palesztin Izrael ellensége ugye, csak azok, akik a létére törnek. Ebben minden civilizált ember egyet kell hogy értsen.(...)

Ha Egyiptomnak sikerült felszámolnia a Muzulmán Testvériséget, Izraelnek miért nem megy?

Nem lenne ebben szövetségese a Fatáh? Dehogynem. 2007-ben fegyveres harcokat vívott a Hamásszal, amit el is vesztett. Nem szerelmi a viszony a két mozgalom között.

Ha Izrael komoly tárgyalásokat kezdene a Fatáh-hal, garanciákat adva a megegyezések betartására, kizárt, hogy nem mennének bele. Pont a tárgyalások eredménytelensége Izraellel vezetett odáig, hogy belekényszerüljenek az egységkormányba.

A szomszédos arab államok és a világ közvéleményétől fél? Aligha. Izrael offenzívái már így is tönkrevágták az országimázst, a jelenlegi offenzívából sem jöhet már ki jól, maximum eredményesen. A szomszédos arab államok, Egyiptommal az élen pedig állva tapsolnának a Hamász felszámolásához – ugyanis ugyanazzal a nacionalizmust nehezen értelmező mozgalommal harcolnak a határokon.

Akkor mi tartja vissza Izraelt? Már tart a szárazföldi invázió. Na ez itt a jó kérdés.

Mondjuk egy terrorszervezettel nem kell tárgyalni a földről. Ebben is mindenki egyetért.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. július 23. 22:46
"Miért nem lehet felszámolni a Hamászt?" Azért mert a palesztinoknak nincs más választása. Így biztosított az utánpótlás.
Nemhivo
2014. július 23. 22:08
..izrael odaadta gazat a pal.oknak, ...akkor, amikor az a világ legjobban fejlődő régióihoz tartozott.. Sehol olyan jól nem éltek a közel keleten a muszlimok, ..mint a megszállt gázában. Ami most lett belőle, az a pal.ok ostobaságának, és a vezetőik gazemberségének a következménye.
Apáczai
2014. július 23. 20:41
"Ha Egyiptomnak sikerült felszámolnia a Muzulmán Testvériséget, Izraelnek miért nem megy?" A félművelt firkász ostoba kérdése. Izraelt egy létező Palesztin állam testéből szakították ki. Egyiptomban erről szó sem volt. A hasonlóság Északírországgal áll fenn.
neuhistoriker
2014. július 23. 17:37
Téged mikor számolnak fel, mocskos zsidó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!