Putyin: kicsoda Obama, hogy ítélkezzen?

2014. május 24. 09:31

Putyin a CBNC amerikai televíziónak adott interjújában kifejtette: ha Barack Obama ítélkezni akar, akkor inkább bírónak kellett volna mennie, nem elnöknek. A szankciókra adott orosz válaszlépéseket már kidolgozták, de titkosak.

2014. május 24. 09:31

Szentpéterváron készített interjút Vlagyimir Putyinnal a CBNC amerikai gazdasági televízió. Arra a felvetésre, hogy Obama szerint Putyin hazudott Oroszországnak az ukrán válság kiélezésében játszott szerepéről, az orosz elnök úgy válaszolt:  „Kicsoda ő, hogy ítélkezzen, de komolyan?! Ha emberekről akar ítélkezni, akkor miért nem keres állást valahol egy bíróságon?

Putyin ugyanakkor kijelentette: nem hiszi, hogy Obama megvádolta volna őt. Szerinte az amerikai elnök csak az álláspontját hangoztatta, amihez ugyanúgy joga van, mint neki is.

Az orosz elnök mindemellett reményét fejezte ki, hogy az ukrajnai válság békésen zárul le, és kijelentette, hogy el fogja ismerni a hétvégi ukrán elnökválasztás eredményét, „az ukrán nép választását”. „Természetesen együtt fogunk működni az újonnan megválasztott államfővel” – mondta, és nyomatékosította, hogy nem viccel.

Úgy vélekedett, hogy Oroszország nyugati szomszédja a káosz felé halad. Megerősítette ugyanakkor, hogy a februárban megdöntött Viktor Janukovicsot tekinti Ukrajna törvényes elnökének.

Putyin nem tagadta, hogy Oroszország megsínyli a szankciókat, amelyek elfogadtatásában az amerikaiak vezető szerepet játszottak, ugyanakkor kijelentette, hogy az oroszok nem akarják kerítéssel elválasztani magukat a világtól. „Ahogy azt Oroszországban mondjuk, nem lehet az embereket arra kényszeríteni, hogy szeressenek téged. De reméljük, hogy a józan ész és a nemzeti érdek afelé hajtják majd európai és amerikai partnereinket, hogy folytassák az együttműködést” – mondta Putyin.

Azt állította, hogy a gazdasági büntetőintézkedések révén az amerikaiak versenyelőnyhöz kívánnak jutni az európaiakkal szemben.

Közben a szankciókra adandó orosz válaszlépésekről Andrej Belouszov orosz elnöki tanácsadó a Rosszija 24 állami hírtelevíziónak azt mondta: Moszkvában már kidolgozták a nyugati büntetőintézkedésre adandó válaszlépéseket, de azokat titkosították. Belouszov csak annyit árult el, hogy az orosz válaszlépések többszintűek. Érzékeltette, hogy azok érinthetnek egyes személyeket, de cégeket is, „szektorokat”, vagy „mindent felölelnek”, és lehetnek „rendszerszerűek”, vagy a banki területre is vonatkozhatnak. 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. május 25. 15:24
"Putyin: kicsoda Obama, hogy ítélkezzen?" Tisztelt Putyin úr! Ön, aki egy közepesen kolonializált és észvesztően nagy és gazdag ország "quasi" egyedüli első embere, természetesen nem érti, ki az az Obama úr, hogy ítélkezzen akár miben, mert ön sem érti, hogy Obama úr a "USA Co. & Ltd." igazgatósági tanácsának a részvényesek ügyeivel forgalkozó adminisztrátora (CEO), ill. "stróman"-ja, és mint olyan, azt mond és csinál, ami az USA Co. & Ltd. részvényeseinek a többségének az érdeke, mert ha nem tenné, minimum rövid úton leváltanák. Mert, ha nem azt tenné és mondaná, ami az USA Corporation & World Wide Limited részvényesei hallani szeretnének, úgy járna, mint előtte kb. 20-an! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_presidential_assassination_attempts_and_plots
gudmen
2014. május 24. 22:25
a néger csak báb...nyilván inkább putyin felé van az igazság..de utobbinak kicsit több alázatot kellene gyakorolni..mint ált. a politikusoknak..akárcsak viktornak.. tény elege van a világnak z angol-szász uralombol..nekik jol ment..de a világ másik részének csak a nyomort hozták..jöjjön valami uj..akár háboru..de ettöl rosszabb nem lesz..az emberiség 80%-a nélkülöz miközben a technologia az ürbe lassan másik bolygora visz...érthetetlen..
vidékilány
2014. május 24. 21:27
Putyin lendületben... Nyolc új atomreaktor Iránban. http://hetivalasz.hu/vilag/nyolc-uj-atomreaktort-epitenek-az-oroszok-77052/
Apáczai
2014. május 24. 21:17
A nagymellényű amerikai szankcióknak végül majd mások lesznek az áldozatai, nem a tettesek. Ez mindig így szokott lenni. Mindig más falloszával csapkodják a csalánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!