Egyiptomi kormány: A Muszlim Testvériség terrorszervezet

2013. december 25. 17:18

A tavalyi választásokon győztes Mohamed Murszit támogató Muszlim Testvériséget terrorszervezetté nyilvánította az egyiptomi ideiglenes kormány. A szervezet alig két évig működhetett legálisan az országban.

2013. december 25. 17:18

Még több lehetőséget ad a puccsal lemondatott Murszi elnököt támogató tüntetők elleni harcban a kormánynak, hogy szerdán terrorszervezetnek nyilvánították a Muszlim Testvériséget. Az 1928-ban alapított szervezet 2011-ig többé-kevésbé illegálisan működött az országban, Hoszni Mubarak bukása után viszont az általuk támogatott Igazság és Szabadság Párt a parlamenti helyek felét szerezte meg a választásokon, míg az általuk támogatott Mohamed Murszi megnyerte az elnökválasztást.

A hadsereg idén nyáron puccsal buktatta meg Murszit, most pedig a Murszi melletti tüntetések fő erejét adó Muszlim Testvériséget nyilvánította terrorszervezetnek a hadsereg által támogatott kormány. A puccs folyamán a szervezet több ezer tagját tartóztatták le, többen pedig életüket vesztették a rajtaütésekben.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. december 26. 11:41
A tavalyi választásokon győztes Mohamed Murszit támogató Muszlim Testvériséget terrorszervezetté nyilvánította az egyiptomi ideiglenes kormány. Akár 1989-ben Ceausescu. Az is terroristákat emlegetett.
Akitlosz
2013. december 26. 09:41
Csakhogy az előző elnököt úgy választották, míg a mostani hatalom csak puccsisták gyülekezete. Ez a "demokráciásdi" csak addig hű de jó, ameddig Amerikának és Izraelnek tetsző pártot választanak meg. Mert ha nem ... akkor Egyiptom példáján látszik, hogy mi történik.
müller
2013. december 25. 18:49
Hogy ki a terrorszervezet/demokrata/náci/zsidó/stb., azt mindig az mondja meg, akinek az oldalán az erő van. (lásd még: a történelmet a győztesek írják)
3M..
2013. december 25. 18:21
Mondja ezt, egy senki által nem választott katonai kormány. Újabb csapás, és arcul köpése a demokráciának. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!