Még mindig nincs alku Amerikában

2013. október 16. 11:06

Az Egyesült Államok továbbra is gazdasági holtponton: az amerikai képviselőház visszautasította a szenátus által ajánlott alkut, és azt tervezi, hogy külön törvényjavaslatot terjeszt elő.

2013. október 16. 11:06

A szenátus demokrata vezetője, Harry Reid szerint szélsőséges republikánusok megpróbálják megtorpedózni a kétpárti konszenzust a szenátusban egy olyan törvénnyel, amely sosem megy át a szenátuson. Barack Obama arra sürgette a jogalkotókat, hogy lépjenek előre, és érjenek el kétpárti alkut, hogy még a csütörtöki határidő előtt meg lehessen emelni az adósság plafont.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2013. október 16. 14:02
Ezt a színjátékot tényleg elhiszi valaki? Éppen idejében megegyeznek, vagy más módot találnak, és jó néhány gazdag és bennfentes vagyona megsokszorozódik. Erre megy ki a játék semmi másra. Színház az egész, legfeljebb mi, a gazdasági függésben lévő kis országok csapata fizethetünk rá, ők nem.
békalepcse
2013. október 16. 13:40
Most azt fontolgatják, most, vagy halasszanak a biliborogatás idején... A totális csőd elkerülhetetlen, csak az ideje kérdéses még. Akkora adóssághalmazt hoztak össze, hogy öt amerika is kevés lenne azt visszafizetni. Egyetlen megoldás lenne, leírni a döntő többségét, hisz úgyis lehetetlen behajtani. Az összeomlással viszont a hitelezők veszítenék a legtöbbet.
tozo74
2013. október 16. 12:44
Cseppet alternatív valóságban élünk... Amerika adóssága 20 év alatt megháromszorozódott, exponenciálisan növekszik, napokon belül fizetésképtelenné válhat, erre a Fitch Ratings "negatív figyelőlistára helyezte az USA létező legjobb AAA adósbesorolását". Erről a következő "vicc" jut eszembe. A megcsonkított hullát összekötözve, fejjel lefelé egy szeméttárolóban találták meg. A rendőrség pedig fontolóra vette a véletlen baleset gyanújának elvetését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!