Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Moszkva megvétózhatja a Szíriának szóló ultimátumot

2012. július 12. 18:38

Oroszország nem ért egyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának négy nyugati tagja által szorgalmazott határozattervezettel, amely ultimátumot szabna Szíria vezetésének.

2012. július 12. 18:38

Moszkva kategorikusan ellenzi az ENSZ Biztonsági Tanácsának négy nyugati tagja által javasolt, Damaszkusznak ultimátumot szabó határozattervezetet, és meg fogja vétózni – közölte csütörtökön Gennagyij Gatyilov külügyminiszter-helyettes.

Az orosz diplomata szerint a céljával ellenkező hatást válthat ki az, hogy az állandó tag Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, továbbá Németország az ENSZ szíriai megfigyelőcsoportja küldetésének meghosszabbítását összekötné a világszervezet alapokmányának 7. fejezetére utalással, és különböző szankciókat vezetnének be abban az esetben, ha a szíriai kormányzat nem teljesít bizonyos feltételeket.

Az említett fejezet életbe léptetését szorgalmazta szerdán Moszkvában az ellenzéki Szíriai Nemzeti Tanács is, amely szerint az ENSZ-nek akár fegyveres eszközökkel is, de be kellene avatkoznia a szíriai konfliktus megoldásába.

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2012. július 13. 10:39
nézem, 200+ komment a szír polgárháborúról, milyen szokatlan; most már értem:)
Himalája
2012. július 13. 08:23
"Moszkva megvétózhatja a Szíriának szóló ultimátumot" Nagyon helyes.
Hajdú Sógor
2012. július 13. 01:23
Kezdetben vala a semmi... Aztán a nyolcadik napon az Úr teremté a románokat. Látá, hogy ez nem jó.
Felebarát
2012. július 13. 00:25
Sziriaik úgy tekintenek a zsidók betelepítéséré, mint az arab Trianonra... illetve egy direkt elrendelt dologként fogadják el a holokausztot, amivel felhivják szegény zsidók helyzetét és adjanak nekik területeket...persze erről már előtte szó volt, de ez ráerősitett... blablabla
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!