Szorult helyzetben a német államfő

2012. február 03. 17:29

Kétes hírek egész sorozata rendítette meg Christian Wulff német szövetségi elnök helyzetét, a többség már lemondatná őt.

2012. február 03. 17:29

Christian Wulff 2008-ban, még Alsó-Szászország miniszterelnökeként 500 ezer eurós kölcsönt kapott egy baráti vállalkozó családtól, de 2010-ben pedig a tartományi ellenzéki képviselőknek azt állította, hogy nincs és nem is volt üzleti jellegű kapcsolata velük. A Bild című lap szerint a kölcsön eltitkolásával a kereszténydemokrata politikus félrevezette a tartományi törvényhozást. ráadásul kiderült: Wulff büntetőjogi eljárást kilátásba helyezve megpróbálta megakadályozni a cikk megjelenését.

Több más ügy is nehezíti helyzetét: decemberben elbocsátott szóvivője korrupció gyanújába került, ami miatt példa nélküli módon házkutatást tartottak a szövetségi elnöki hivatalban. Wulff felesége pedig térítés nélkül vette igénybe az egyik nagy német autógyár exkluzív szolgáltatását: olyan kocsit bocsátottak Bettina Wulff rendelkezésére, amelynek sorozatgyártása még el sem kezdődött.

A hannoveri ügyészség a Die Welt című lap megkeresésére azt közölte, hogy az államfő ellen eddig több mint 100 feljelentést tettek. Sigmar Gabriel, a szociáldemokraták (SPD) elnöke szerint Wulff „már nem is szövetségi elnök, hanem csak a Bellevue-palota lakója”, mert elveszítette szavahihetőségét, az államfői hivatal egyetlen hatalmi eszközét. Az ARD közszolgálati televízió megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint a németek 56 százaléka támogatná Christian Wulff lemondását. Már csak 16 százalék tartja becsületesnek őt. míg 73 százalék szerint nem szavahihető Christian Wulff, és 76 százalék szerint nem is tisztességes.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. február 04. 07:52
Merkel mér kell?
vahur
2012. február 04. 07:42
Egyszerűen csak útban van a Merkelnek!
Talibán
2012. február 03. 23:26
Szorult helyzetben az államfő? Régen a Salvus vizet ajánlották...
Öreg
2012. február 03. 19:59
Ezt még megussza, de ha kiderül, hogy az érettségu vizsgáján sugtak neki, akkor vége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!