Japán császár: Beláthatatlan a helyzet

2011. március 16. 10:45

Akihito japán császár üzenettel fordult népéhez helyi idő szerint szerda délután.

2011. március 16. 10:45

Akihito arra kérte a március 11-i katasztrofális földrengés és szökőár következményeitől szenvedő honfitársait, hogy ne adják fel a reményt. A katasztrófa után öt nappal elhangzott, első nyilvános megszólalásában az uralkodó részvétét fejezte ki a példátlan léptékű természeti csapás áldozatául esett ezrek hozzátartozóinak.

A császár azt mondta, imádkozik, hogy a mentési munkák gyorsan haladjanak, egyúttal aggodalmát fejezte ki amiatt a vészhelyzet miatt, amely a hatalmas erejű földrengés által megrongált fukusimai atomerőműben alakult ki. Szavai szerint egyelőre beláthatatlan, hogyan alakul a helyzet az érintett reaktorokban.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2011. március 16. 18:34
amcsi kémdrónnal fognak belenézni a kérdéses reaktorokba. http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/78689.html összevetésképpen: csernobil esetén, amikor a teljes leolvadás után meg akarták nézni, mi a kotta arrafelé, odaküldtek egy helikoptert pilótával és kameramannal, ők felvették, és rögtön halálos dózist kaptak, pedig csak átrepültek felette. mondjuk csernobil esetén a reaktor kitudjahánytonnás acél életvédelmi pajzsát úgy dobda fel a robbanás ereje, mint egyszeri melós a fémhúszast. aztán meg a végtelenül radioaktív szabályzórudak finom grafittörmeléke szállt bele a világba, a reaktor meg a szabadba sugárzott a szélrózsa minden irányába. nagyon kevesen úszták meg élve...
denever
2011. március 16. 14:58
Meanwhile, the National Police Agency said it is considering deploying a water cannon vehicle of the Metropolitan Police Department to spray water at a spent-fuel storage pool at the plant's No. 4 reactor, where an abnormal temperature rise was observed. The vehicle may be put to work as early as tonight, it said. legalább a vízágyúnak is lesz valami haszna.
denever
2011. március 16. 13:34
a legfrissebb japán hírek szerint: ''The possibility of the No. 3 reactor having suffered severe damage to its containment vessel is low,'' Edano said.
denever
2011. március 16. 11:51
http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/78614.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!