Rafaj: „Örülnék, ha Orbán és pártja nem léteznének”

2010. február 13. 13:54

Az SNS frakcióvezetője, Rafael Rafaj a SME napilapnak nyilatkozott- akár azt is el tudja képzelni, hogy Orbánt nemkívánatos személynek minősítsék.

2010. február 13. 13:54
„Leginkább annak örülnék, ha Orbán (Viktor) és pártja nem léteznének” - jelentette ki Rafael Rafaj abban az interjúban, amelyet a Sme című szlovák liberális napilap közölt szombaton. Rafaj nem tartja örvendetesnek, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat. „Ez olyan lenne, mintha az amerikaiak annak örülnének, hogy az oroszok új atomfegyvert fejlesztettek ki, s ez ok arra, hogy meggyőzzük az amerikai adófizetőket a fegyvergyártó cégek költségvetésének a növeléséről” - indokolta álláspontját a politikus.
 
Rafaj úgy véli, Szlovákiában mindenki készül a Fidesz választási győzelmével kialakuló új helyzetre. „Azt mondtam, hogy mindenki készül. Azt mondtam, hogy mindenki. És Orbán úr szavai alapján úgy érzem, hogy ő is készül Szlovákia ellen.” Az SNS frakcióvezetője kijelentette: "A (szlovák) külügyminisztérium mérlegelhetné, hogy bizonyos kijelentései miatt nem kívánatos személynek minősítsék." Ám Rafaj szerint „ha (Orbán) miniszterelnök lesz, akkor ez (a kitiltás) a gyakorlatban nem lesz lehetséges.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edmund Burke
2010. február 15. 11:28
Érdekes ez a dolog. Két elem: 1.Dzurinda sem szerette a magyarokat, de Orbán kezelte és akkor Magyarország jóval erősebb volt, főleg gazdaságilag. 2.Annak idején az MSZP, személy szerint Kovács László, sokat tett Fico szalonképessé tevéséért. Pl. Weiss-szel a mostani szlovák nagykövettel voltak nagyon jóban.
zoli_29
2010. február 14. 10:52
Rafaj kezet foghat Oroszvári Péterrel.
sunázó
2010. február 14. 09:54
Ez a Rafaj is beállt a hivatásos rettegők közé MSzP zsoldban? Valahol azért őt is meg lehet érteni. Neki elfogadhatóbbak a hazaáruló Gyurcsány -, Gordonka - féle paprikajancsik.
kutyi
2010. február 14. 09:29
Érdemes lenne erről a normális szlovák embereket meghallgatni és nem a mindkét oldali politikai bérbolondokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!